Βοήθησέ μας

Θες να βελτιώσεις την γειτονιά σου, την κοινότητά σου;
Δύο ώρες την εβδομάδα από τον χρόνο σου, μπορούν να αλλάξουν τη γειτονιά σου ή την κοινότητά σου. Γίνε κι εσύ μέλος των ομάδων γειτονιάς ή των τοπικών κοινοτήτων της Δυνατής Πόλης Ξανά, για να συμμετέχεις στα Συμβούλια της Γειτονιάς και στα Κοινοτικά Συμβούλια που θέλουμε να δημιουργήσουμε! Συμπληρώνοντας την δίπλα φόρμα μπορείς να υποβάλλεις ηλεκτρονικά την συμμετοχή σου ή ακόμα και την πρόθεσή σου να είσαι υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος.
Τι είναι τα Συμβούλια της Γειτονιάς και τα Κοινοτικά Συμβούλια;
  • Είναι άνθρωποι που, σαν κι εσένα, νοιάζονται για τη γειτονιά τους και την κοινότητά τους, νοιάζονται για την πόλη μας, που θέλουν να συμμετέχουν και να συναποφασίζουν για το μέλλον τους. Εκλεγμένοι από τους συμπολίτες μας και πλαισιωμένοι από εθελοντές με δεξιότητες (κοινωνικούς λειτουργούς, κοινωνιολόγους, επιστήμονες κ.α.), άνθρωποι που έχουν την όρεξη για να βοηθήσουν να προχωρήσουμε όλοι μαζί.
  • Είναι ομάδες που θα καταγράφουν προβλήματα, θα ιεραρχούν προτεραιότητες και θα βοηθούν στο να βρίσκουμε μαζί τις λύσεις, δουλεύοντας με τις υπηρεσίες του δήμου και δρώντας σαν τα «αυτιά και τα μάτια» του δήμου σε κάθε γειτονιά και σε κάθε κοινότητα.
  • Είναι εκπρόσωποι όλων μας, στους οποίους θα λογοδοτούν ο Δήμαρχος και οι υπηρεσίες του Δήμου, έτσι ώστε να μη νιώθουμε ξεκομμένοι από τις υπηρεσίες. Ώστε οι υπηρεσίες να έχουν άμεσα τις πληροφορίες που χρειάζονται, για να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά. Κάθε εβδομάδα, ο δήμαρχος και οι υπηρεσίες του δήμου θα δίνουν τον απολογισμό τους σε όλους.

Βυθίστηκε λοιπόν κάποιος δρόμος της γειτονιάς σου στο σκοτάδι;
Έσπασε το πεζοδρόμιο και δυσκολεύεται μια μητέρα με το καρότσι της να περάσει;
Άργησαν να μαζέψουν τα σκουπίδια στην κοινότητά σου;
Εμφανίστηκε στην γειτονιά σου ή στο χωριό σου ένας συμπολίτης μας που πρέπει να βοηθηθεί από τις υπηρεσίες αλληλεγγύης του δήμου;

Με τα Συμβούλια της Γειτονιάς και τα Κοινοτικά Συμβούλια θα μπορείς να ενημερώνεις, να βοηθάς και να ελέγχεις τον Δήμαρχο και τις υπηρεσίες του Δήμου άμεσα και αποτελεσματικά. Γιατί η πραγματική αλλαγή της πόλης μας δεν μπορεί παρά να ξεκινήσει από τα θεμέλιά της, την κάθε γειτονιά της, το κάθε χωριό της.

Αν αισθανθούμε συμμέτοχοι στη βελτίωση της γειτονιάς μας και του χωριού μας, αν αποκτήσουμε πραγματική δύναμη και φωνή εκεί, δεν υπάρχει όριο στη βελτίωση που μπορούμε να δούμε σε όλη την πόλη. Μόνο έτσι θα φτιάξουμε μαζί έναν Δήμο για τους πολλούς και όχι για τους λίγους.

Στο κάτω κάτω, ο Δήμος Άργους - Μυκηνών θα πρέπει να είναι παράδειγμα δημοκρατίας και το πρώτο βήμα για να το πετύχουμε, είναι να συμμετέχουμε όλοι και να έχουμε όλοι μας φωνή.