Επιλέξτε στην αριστερή στήλη το τίτλο και δείτε αναλυτικά το πρόγραμμά μας ανά κατηγορία.

 • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  Δημιουργούμε σύγχρονη τηλεφωνική γραμμή του δημότη, για ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα. Τέλος στους αρμόδιους και τους μεσάζοντες, καθώς ο κάθε ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει αριθμό προτεραιότητας και πιστοποιημένο χρόνο διεκπεραίωσης του αιτήματός του. 

  Εκσυγχρονίζουμε τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, µε σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας και παιδαγωγικής. Κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός των δημοτικών παιδικών σταθμών.

  Αναβάθμιση του Δημοτικού Ιατρείου και άμεση συνεργασία του με τον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε όλους τους δημότες, με προτεραιότητα σε άπορους, ανασφάλιστους πολίτες και ευπαθείς ομάδες.

  Ιδρύουμε Δημοτικό Κέντρο Πρόληψης Υγείας για την ανάπτυξη προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής υγείας, στο πλαίσιο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων.

  Δημιουργούμε Σύγχρονο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας.

  Ενισχύουμε το ΚΑΠΗ Άργους και ενσωματώνουμε Κέντρο Ημερήσιας Φύλαξης Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ).

  Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την υποστήριξη μονογονεϊκών και πολύτεκνων οικογενειών, όπως για παράδειγμα η δωρεάν φοίτηση στο Δημοτικό Ωδείο Άργους.

  Ιδρύουμε Δημοτική Τράπεζα Αίματος σε συνεργασία με τη μονάδα αιμοληψίας του Γ.Ν. Αργολίδας και τους Δεσμούς Αίματος.

  Σε συνεργασία με το Όραμα Ελπίδας και τοπικούς φορείς διοργανώνουμε ετησίως εκστρατείες λήψης δειγμάτων μυελού των οστών, για να ενισχύσουμε την Πανελλήνια Τράπεζα.

 • ΑΜΕΑ

  Δημιουργούμε Μητρώο ΑμεΑ, με στόχο τη χαρτογράφηση όλων των ΑμεΑ του Δήμου Άργους - Μυκηνών, την άμεση μέριμνα και επικοινωνία σε ειδικές συνθήκες, τη στοχευμένη ενημέρωση και προαγωγή υγείας, τον άμεσο  εντοπισμό των ΑμεΑ από την Πολιτική Προστασία σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.

  Συμβουλευόμαστε τα ΑμεΑ για να προβούμε σε εργασίες διευκόλυνσης της πρόσβασης και της μετακίνησής τους, σε όλα τα δημοτικά κτίρια και όλους τους δημόσιους χώρους.

  Δημιουργούμε σε κεντρικά σημεία δημόσιες τουαλέτες, που θα διευκολύνουν την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ.

  Επιβραβεύουμε και αναδεικνύουμε επιχειρήσεις που διευκολύνουν την πρόσβαση ατόμων με προβλήματα μετακίνησης.

  Επιβραβεύουμε όλες τις επιχειρήσεις εστίασης που διευκολύνουν την πρόσβαση, τη χρήση WC για ΑμεΑ, με ειδικό πρόγραμμα μείωσης δημοτικών τελών για 5 χρόνια, σε ποσοστό 10%.

  Εκπονούμε πρόγραμμα για την ανάπτυξη δομών, οι οποίες θα υποστηρίζουν τη Δια βίου μάθηση, τη φροντίδα, την εκπαίδευση των ΑμεΑ και τη σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας.

 • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
  ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

  Ανασχεδιασμός του συστήματος πολιτικής προστασίας, καθώς η επέλαση της κλιματικής αλλαγής προκαλεί βίαια καιρικά φαινόμενα και τον επιβάλλει.

  Συνεργαζόμαστε άμεσα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Ε.Κ.Α.Β και την Αστυνομία, για θέματα συντονισμού και αντιμετώπισης των προβλημάτων.

  Ελέγχουμε άμεσα τα ρέματα, τα κανάλια και τους δύο βασικούς ποταμούς (Ξηριάς και Πάνιτσα) για την ελεύθερη ροή των υδάτων και προγραμματίζουμε συνολικά αντιπλημμυρικά έργα, σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

  Επικαιροποιούμε τα σχέδια πολιτικής προστασίας του Δήμου, με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

  Οργανώνουμε και υποστηρίζουμε εθελοντικές διασωστικές ομάδες, με συνεχή υποστήριξη, εκπαίδευση και εξοπλισμό, για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

  Δημιουργούμε τον θεσμό του «Φύλακα της γειτονιάς». Μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας στον Δήμο Άργους – Μυκηνών, μέσω χορηγών ή και συμφωνιών με τα «Συμβούλια της Γειτονιάς», δίνουμε εργασία σε άνεργους συμπολίτες μας, οι οποίοι θα περιπολούν στις γειτονιές και θα ενημερώνουν άμεσα την Αστυνομία, αν αντιληφθούν παραβατικές ενέργειες.

  Δημιουργία σύγχρονης και εύχρηστης ηλεκτρονικής πλατφόρμας (website και application), μέσω της οποίας οι πολίτες του Δήμου Άργους – Μυκηνών θα ειδοποιούνται έγκαιρα από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για τυχόν ακραία και επικίνδυνα φαινόμενα, που μπορεί να συμβαίνουν στην πόλη ή στις κοινότητες.

  Πυρκαγιές, πλημμύρες, έντονη βροχόπτωση ή χιονόπτωση, κατολισθήσεις, δυνατοί άνεμοι και οτιδήποτε επικίνδυνο για την ακεραιότητα ή την περιουσία των συμπολιτών μας θα καταγράφονται άμεσα από τις αρμόδιες συνεργαζόμενες υπηρεσίες και θα κατηγοριοποιούνται, ανάλογα με την περιοχή του Δήμου μας στην οποία συμβαίνουν.

  Στη συνέχεια, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, θα αποστέλλονται μαζικά sms προς τους κατοίκους των περιοχών που πλήττονται από οποιοδήποτε φαινόμενο, με οδηγίες προστασίας και συμβουλές ασφαλείας.

  Ο κάθε πολίτης θα μπορεί να εγγραφεί δωρεάν στην πλατφόρμα, μέσω του υπολογιστή ή του smartphone του, γνωστοποιώντας τον αριθμό κινητού τηλεφώνου του και τη διεύθυνση διαμονής του.

 • ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ
  SMART CITY

  Αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για να κάνουμε ευκολότερη την ζωή των πολιτών.

  Δημιουργία info-points  για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών σε όλον τον Δήμο, όπου με αυτόματα μηχανήματα ο πολίτης θα μπορεί να προμηθευτεί διάφορα έγγραφα, που εκδίδονται από τον Δήμο κι άλλες Δημόσιες υπηρεσίες.

  Ανάπτυξη σύγχρονου δικτύου ελεύθερου WiFi  σε όλο τον Δήμο
  Σε πολλά σημεία της πόλης και των δημοτικών κοινοτήτων θα δημιουργηθούν ελεύθερα σημεία ίντερνετ (free WiFi points), προκειμένου πολίτες και επισκέπτες να έχουν ελεύθερο ίντερνετ.

  Δημιουργία προγράμματος αυτοματισμού στον Δημοτικό Φωτισμό, όπου με την τοποθέτηση αισθητήρων στα φωτιστικά θα επιτύχουμε, τόσο την οικονομία στην κατανάλωση (που μπορεί να φτάσει έως και 70 %), όσο και καλύτερο φωτισμό του Δήμου.

  Σύστημα Ηλεκτρονικών Καταγγελιών
  Με εφαρμογή που θα υποστηρίζεται και από Smartphones, τα ζητήματα θα δηλώνονται αμέσως και θα επιλύονται ταχύτερα, ενώ η όλη διαδικασία θα είναι πιο διαφανής και δεν θα στηρίζεται στην διάθεση του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων.

  E-dialogos
  Ένα πρόγραμμα που εφαρμόζεται με τεράστια επιτυχία σε πολλές πόλεις, όπου ο πολίτης έχει την δυνατότητα να παρεμβαίνει ουσιαστικά στην διαμόρφωση των πολιτικών του Δήμου, μέσα από μια συνεχή διαδικασία διαβούλευσης. Όλες οι σημαντικές αποφάσεις για τα θέματα του Δήμου θα αναρτώνται και θα δέχονται τις παρατηρήσεις των πολιτών.

  Job Center
  Λειτουργία ενός σύγχρονου δημοτικού τοπικού κέντρου εύρεσης εργασίας, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο και άλλους φορείς, το οποίο θα έχει και ηλεκτρονικές εφαρμογές, όπου θα καταχωρούνται άμεσα, πιθανές θέσεις εργασίας τοπικών επιχειρήσεων και θα αναζητούνται από τους νέους.

  Argos Tour
  Εγκατάσταση ειδικών περιπτέρων (kiosks) σε όλους τους Αρχαιολογικούς Χώρους και σε κεντρικά σημεία του Δήμου, όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να προμηθεύεται συστήματα ηλεκτρονικής ξενάγησης και να πραγματοποιεί διαδρομές μέσα στην πόλη και σε πολλά σημεία των δημοτικών ενοτήτων, γνωρίζοντας την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας αλλά και την καθημερινότητα μας. Το σύστημα θα παρέχει πληροφορίες για πολλά ακόμα πράγματα όπως η γαστρονομία, τα τοπικά προϊόντα, χρήσιμες πληροφορίες κ.α.

  Γενικότερα στόχος μας είναι οι νέες τεχνολογίες να παίξουν σημαντικό ρόλο στην λειτουργία και την διακυβέρνηση της πόλης μας, ώστε σύντομα να την κατατάξουν στις πιο σύγχρονες πόλεις της χώρας μας και να κάνουν τους συμπολίτες μας εύκολα συμμέτοχους στα κοινά της πόλης.

  Τα έργα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης θα χρηματοδοτηθούν από Ευρωπαϊκά προγράμματα.

 • ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

  ΑΜΕΣΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
  Αναβάθμιση του Δημοτικού Ιατρείου και παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε όλα τα παιδιά του Δήμου μας, που βρίσκονται εκτός του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

  ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
  Συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας και τους Παιδιατρικούς Συλλόγους της Επικράτειας, για την πραγματοποίηση εκστρατειών ενημέρωσης των γονέων, σχετικά με την υγεία των παιδιών τους. Προληπτικοί έλεγχοι και προληπτική εξέταση παιδιών, όπως επίσης και καθοδήγηση των νέων μητέρων σε θέματα καθημερινότητας (πχ. θηλασμού, φροντίδας μωρού κτλ.), θα διοργανώνονται πολύ συχνά, σε όλον τον Δήμο μας.

  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΟΜΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

  Σε συνεργασία με την Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΓΝ Άργους, με τον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας και με ψυχολόγους του Δήμου μας, προχωράμε στην δημιουργία ειδικών δομών υποστήριξης της ψυχικής υγείας των παιδιών.

  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ
  Στόχος μας είναι σε κάθε γειτονιά να υπάρχει ένας σύγχρονος, εκπαιδευτικός και διασκεδαστικός χώρος αναψυχής για όλα τα παιδιά, φιλικός προς το περιβάλλον και άνετος για τους γονείς ή τους συνοδούς.

  ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Ή ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ
  Άμεση αποκατάσταση ζημιών ή βλαβών στις υπάρχουσες παιδικές χαρές και τοποθέτηση νέων παιχνιδιών (κούνιες, τσουλήθρες κτλ), νέας τεχνολογίας και με πιστοποίηση ασφαλείας.

  ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ – ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ (ΠΑΡΤΥ – ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΚΤΛ.)
  Δημιουργία νέου, σύγχρονου και πιστοποιημένου δημοτικού παιδικού πολυχώρου στο κέντρο του Άργους.

  ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
  Χρήση του χώρου του εγκαταλελειμμένου Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής (Ξηριάς) μια Κυριακή του κάθε μήνα, όπου θα τοποθετούνται σήματα οδικής κυκλοφορίας, ειδικοί κώνοι, διαγραμμίσεις δρόμων και φανάρια, ώστε, υπό την καθοδήγηση εθελοντών Δασκάλων Οδήγησης, τα παιδιά να συμμετέχουν σε ένα άκρως απαραίτητο και διασκεδαστικό παιχνίδι, μέσα από το οποίο θα μαθαίνουν τους βασικούς κανόνες οδικής συμπεριφοράς. Παράλληλα, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Τροχαίας Άργους, διοργανώνουμε όλον το χρόνο ενημερωτικές ημερίδες στα σχολεία και στον χώρο του Πάρκου, για ένα ουσιαστικό και ιδιαίτερα χρήσιμο μάθημα Κυκλοφοριακής Αγωγής για τα παιδιά μας.

  ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
  Δημιουργία ειδικής ομάδας επιστημόνων (Γιατρών και Διαιτολόγων), η οποία θα εκπονεί ενημερωτικές καμπάνιες με στόχο την προώθηση της υγιεινής διατροφής, την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και την ανάδειξη των προϊόντων της περιοχής μας. Οι καμπάνιες θα επεκταθούν σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, αλλά και με διαδραστικές εκδηλώσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης και των κοινοτήτων του Δήμου μας.

  ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ
  Άμεση εφαρμογή της νομοθεσίας, που προβλέπει τα είδη που μπορούν να πωλούνται στα σχολικά κυλικεία. Συχνός έλεγχος από πιστοποιημένα κλιμάκια του Δήμου και της Περιφέρειας στους χώρους των σχολείων και ενημέρωση για συμμόρφωση των ιδιοκτητών των κυλικείων, σχετικά με τα επιτρεπόμενα είδη που μπορούν να καταναλώνουν οι μαθητές.

  Εφαρμογή του θεσμού του «Πρότυπου Κυλικείου» στα Δημοτικά Σχολεία, με τη συμμετοχή των γονέων, αλλά και των ίδιων των παιδιών.

 • ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

  Ενιαία Κυκλοφοριακή Μελέτη για το Άργος

  Άμεση ανάθεση μελέτης σε έμπειρη ομάδα συγκοινωνιολόγων, προκειμένου να προχωρήσουμε σε αλλαγές της συγκοινωνιακής λειτουργίας της πόλης. Η καλύτερη κυκλοφορία οχημάτων και ανθρώπων θα είναι καθοριστικός παράγοντας στην λειτουργία της εμπορικότητας της πόλης. Δε θα διστάσουμε να προβούμε σε ριζικές αλλαγές, προκειμένου να ξαναλειτουργήσει η υπό οικονομική κατάρρευση αγορά της πόλης μας.

  Μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη θα δοθεί αμέσως στην διαβούλευση, προκειμένου το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει, γνωρίζοντας μας απόψεις των πολιτών και των φορέων μας πόλης μας.

  Η μελέτη θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Δήμου

  Parking

  Άμεση δημιουργία θέσεων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, εκμεταλλευόμενοι άμεσα (στις πρώτες 100 ημέρες) όσους χώρους είναι δυνατό, καθώς και όλες τις πιθανές  χρηματοδοτήσεις για την δημιουργία και κατασκευή υπόγειου Parking.

  Κύριος στόχος είναι να κατασκευάσουμε υπόγειο Parking σε κεντρικό σημείο της πόλης. Μια παλαιότερη πρόταση μιλούσε για τον χώρο της Λαϊκής Αγοράς. Μπορούμε με τις σύγχρονες μεθόδους που υπάρχουν, να προχωρήσουμε σε υπόγειο Parking, όπου θα αναπτυχθεί σε βάθος μεγαλύτερο των 5 μέτρων, με σκοπό να παρακάμψουμε τυχόν αρχαιολογικά ευρήματα. Ήδη, στην μελέτη της Ενοποίησης των Αρχαιολογικών Χώρων του Άργους, υποδεικνύεται πιθανός χώρος, που έχει λίγα πιθανά ευρήματα. 

  Το έργο μπορεί να χρηματοδοτηθεί από διάφορες πηγές όπως πόρους του Δήμου (για τα μικρά Parking), από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων , με χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά Προγράμματα ή με Δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, που τρέχει τέτοιο πρόγραμμα, σε συνεργασία με Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

  Ανατολικός Περιφερειακός

  Σε συνεργασία και με χρηματοδότηση, είτε από το ΕΣΠΑ, είτε από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, θα ολοκληρώσουμε την μελέτη που έχει δοθεί από το Υπουργείο και θα προχωρήσουμε άμεσα στην κατασκευή του Οδικού Άξονα, που θα συνδέει τον Δήμο με το Διεθνές Οδικό Δίκτυο και θα τον παρακάμπτει ανατολικά.

  Νότιος Περιφερειακός

  Θα τροποποιήσουμε, με νέα μελέτη, την σύνδεση του δρόμου με την Ε.Ο. Άργους – Τρίπολης, πιθανότατα με κυκλικό κόμβο για την καλυτέρευση της κίνησης των οχημάτων και την ασφάλεια των διερχομένων.

  Θα προχωρήσουμε επίσης στον ηλεκτροφωτισμό του Περιφερειακού, για την μεγιστοποίηση της ασφάλειας του δρόμου, ο οποίος έχει μεγάλη κίνηση.

  Περιφερειακός Άκοβας

  Σε συνδυασμό με την βελτίωση και ανακατασκευή του δρόμου προς το Κάστρο Λάρισα, θα βελτιώσουμε τον περιφερειακό της Άκοβας και τους συνδετήριους δρόμους προς Οδό Κορίνθου και προς Ε.Ο. Άργους - Τρίπολης.

  Ο δρόμος θα απορροφήσει ένα μεγάλο μέρος κίνησης μεγάλων οχημάτων και θα ολοκληρώσει ένα συνολικό σύστημα Περιφερειακών Δρόμων γύρω από την πόλη, καθιστώντας την μια σύγχρονη πόλη με περιφερειακές διεξόδους συγκοινωνιακές.

  Σύνδεση με τον Διεθνή Οδικό Άξονα

  Πρέπει να ολοκληρωθεί μελέτη και να προχωρήσουμε σε βελτίωση και νέα χάραξη της οδού Άργος – Εκκλησιαστικά, προκειμένου να συνδέσουμε το Άργος με τον Εθνικό Οδικό Άξονα.

  Διαμόρφωση Εισόδων Άργους από Ε.Ο. Άργους - Ναυπλίου και από Παλιά Ε.Ο. Τρίπολης -  Άργους

  Άμεση ανάθεση μελετών για την διαμόρφωση της εισόδου της πόλης από Ναύπλιο. Σε συνεργασία με τον ΟΣΕ θα διαμορφωθεί Ισόπεδος Κόμβος στην είσοδο της πόλης, στο σημείο της σύνδεσης με τον Νότιο Περιφερειακό. Το ίδιο θα πράξουμε και για την είσοδο από Οδό Τριπόλεως, αξιοποιώντας και τα στοιχεία που έχουμε από την μελέτη ενοποίησης των Αρχαιολογικών Χώρων.

  Τα έργα αυτά θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και θα εκτελεσθούν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. (Το μελετητικό μέρος θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Δήμου)

 • ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

  Άργος

  Ανάθεση, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, μελέτης για την συνολική αντιπλημμυρική προστασία της πόλης του Άργους. Θα αναζητήσουμε από κοινού την απαραίτητη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ή το Π.Δ.Ε. και θα εκτελέσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας, που θα βάλει τέλος στα πλημμυρικά φαινόμενα που βασανίζουν την πόλη.

  Ειδική μέριμνα θα δοθεί για τα αντιπλημμυρικά έργα στον Ξηριά, όπου παρουσιάζονται τα περισσότερα πλημμυρικά φαινόμενα.

  Κιβέρι

  Θα εκτελέσουμε μαζί με την Περιφέρεια το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας από τον χείμαρρο Ξοβριό, για το οποίο υπάρχει ήδη μελέτη στον Δήμο. Ειδικά στην εκβολή, για να διορθωθούν οι λάθος παρεμβάσεις, θα κάνουμε ολοκληρωμένο έργο, που θα περιλαμβάνει   πλευρικά τοιχία και λιθόστρωση της κοίτης.

  Κεφαλάρι

  Θα παρέμβουμε στην κοίτη του χείμαρρου Κυρίμι, για να διορθώσουμε σε τρία σημεία την προβληματική διαδρομή. Παράλληλα θα μελετήσουμε και θα αποκαταστήσουμε με έργο όλη την διαδρομή, προκειμένου να αποφεύγουμε τις πλημμύρες που δημιουργούν οι διάφορες κακοτεχνίες παλαιών αρδευτικών έργων.

  Ερασίνος

  Θα παρέμβουμε στην κοίτη του Ερασίνου για να τον καθαρίσουμε σε όλη την διαδρομή. Παράλληλα θα χρησιμοποιήσουμε την μελέτη της Περιφέρειας, προκειμένου να παρέμβουμε σε μεγάλο μέρος της διαδρομής του (Τμήμα Σπηλιά – Εκβολή) και θα δημιουργήσουμε υποδομές τουρισμού στην παραποτάμια ζώνη του, δημιουργώντας έναν εξαιρετικό χώρο αναψυχής.

  Παράλληλα θα καθαρίσουμε και θα διευθετήσουμε όλες τις παλιές μάνες και παραπόταμους, για να μειώσουμε ή και να αποτρέψουμε συνολικά τα πλημμυρικά φαινόμενα στον Βάλτο.

  Για τα έργα αυτά θα υποβληθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ολοκληρωμένο σχέδιο Μελέτης του Δήμου Άργους – Μυκηνών, με το σύνολο των αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων, με στόχο να χρηματοδοτηθούν, είτε από το ΕΣΠΑ, είτε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Οι μελέτες θα χρηματοδοτηθούν από το Πράσινο Ταμείο και πόρους του Δήμου.

 • ΥΔΡΕΥΣΗ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

  Προχωράμε άμεσα σε εξορθολογισμό των εξόδων της ΔΕΥΑΑΡΜ, προκειμένου να προχωρήσουμε σε μείωση του κόστους της ύδρευσης και της αποχέτευσης για τους δημότες. Επανεξετάζουμε πολύ σοβαρά το κόστος στις Τοπικές Κοινότητες, ειδικά σε αυτές που δεν υδρεύονται από το κεντρικό δίκτυο.

  Παράλληλα θα προχωρήσουμε σε επεκτάσεις του δικτύου αποχέτευσης, προκειμένου να συνδέσουμε σε αυτό όλο και περισσότερες περιοχές, αρκετές από αυτές πολύ κοντά στο Άργος.

  Το δίκτυο ύδρευσης πρέπει να φτάσει σε κάθε γωνιά του Δήμου, αφού είναι υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής να εξασφαλίζει νερό για όλους τους Δημότες.

  Παράλληλα προχωράμε σε εκτέλεση του έργο του εκσυγχρονισμού του Βιολογικού καθαρισμού (ήδη έχει κατανεμηθεί ποσό 3.500.000€),προκειμένου να πετύχουμε την καλή λειτουργία του, χωρίς οσμές και ρύπανση του Αργολικού Κόλπου.

  Στόχος μας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων (και αφού επιλύσουμε χωρίς δικαστικούς αγώνες την μεταξύ μας οικονομική διαφορά), ο Κοινός Βιολογικός να λειτουργεί όπως πρέπει, ενώ θα προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε με επένδυση την τριτοβάθμια  λειτουργία του, προκειμένου να αποδώσουμε το παραγόμενο νερό στους παραγωγούς της περιοχής για πότισμα.

  ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΛΕΡΝΑΣ

  Προχωράμε στην άμεση υλοποίηση της μελέτης που αφορά την αποχέτευση της Λέρνας. Είναι απόλυτα κομβικό έργο, που προστατεύει τις πηγές, από τις οποίες υδρεύεται όλος ο Δήμος μας, αλλά και ο γειτονικός Δήμος Ναυπλίου. Εκσυγχρονίζουμε τα αντλιοστάσια, προκειμένου να έχουμε όσο καλύτερο πόσιμο νερό γίνεται.

  Επίσης θα φροντίσουμε για μόνιμη φύλαξη του χώρου των πηγών.

  Μελετάμε και εξετάζουμε άμεσα την απομάκρυνση του Νεκροταφείου των Μύλων, που γειτνιάζει με τις πηγές.

 • ΕΜΠΟΡΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

  Εκτός της προσπάθειάς μας για την καλυτέρευση των συνθηκών κυκλοφορίας στην πόλη, που θα αυξήσει και την επισκεψιμότητά της, προχωράμε και στα παρακάτω:

  Argos Tour

  Πρόγραμμα επισκέψεων και διαδρομών της πόλης, με χρήση ηλεκτρονικών μέσων ξενάγησης. Τα προγράμματα θα περιλαμβάνουν και το εμπορικό κέντρο της πόλης, με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητάς του. Ενσωμάτωση του προγράμματος στα εκπαιδευτικά προγράμματα επισκέψεων του Υπουργείου Παιδείας, με στόχο την προσέλκυση πολλών σχολείων, σε συνδυασμό με την ευρύτερη Αργολίδα.

  Ιστοσελίδα Εμπορικό Άργος

  Κατασκευή ιστοσελίδας, όπου θα μπορούν να προβάλλονται δωρεάν όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις του Δήμου μας. Μέσα από αυτήν, προχωράμε σε ένα δυναμικό πρόγραμμα εκδηλώσεων και παρεμβάσεων για την ανάδειξη και διαφήμιση της ντόπιας αγοράς. Ειδικά τις περιόδους των εκπτώσεων, η αγορά θα ενισχύεται με εκδηλώσεις, ειδικά δρομολόγια με γειτονικές πόλεις, κληρώσεις προϊόντων, φιλοξενίες κ.α.

  Λευκή Νύχτα

  Μία φορά τον χρόνο και σε χρόνο που θα αποφασίσουμε από κοινού με τον Εμπορικό Σύλλογο και το Επιμελητήριο, θα διοργανώνεται Λευκή Νύχτα, η οποία θα πλαισιώνεται με πλήθος εκδηλώσεων σε ολόκληρη την πόλη. Φιλοδοξία μας είναι, η Λευκή Νύχτα του Άργους, αφενός να είναι καλά οργανωμένη και αφετέρου να προβάλλει την πόλη μας, προκειμένου, εκτός της εμπορικότητας, να μπορεί να αναδείξει και την ιστορική της διαδρομή. Η Λευκή Νύχτα θα διαφημίζεται από τον Δήμο πολλούς μήνες πριν.

  Λαϊκή Αγορά 

  Άμεσες ενέργειες για την τόνωση της λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς, που είναι ιδιαίτερα συμβολικό στοιχείο της πόλης μας:

  • Λειτουργία της από το βράδυ της Παρασκευής.
  • Προβολή της μέσω ειδικής ιστοσελίδας
  • Σε συνεργασία με τους πωλητές, διοργάνωση ειδικών εκπτωτικών ημερών κάθε μήνα, οι οποίες θα διαφημίζονται κατάλληλα.
  • Τμηματοποίηση του χώρου της Λαϊκής Αγοράς ανά ομάδα προϊόντων, για να αναδείξουμε με ευκολότερο τρόπο τα προϊόντα και τους πωλητές.
  • Οργάνωση συγκεκριμένου τμήματός της με παραδοσιακά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών από την ευρύτερη τουριστική περιοχή.
  • Ολοήμερο Αργείτικο Παζάρι, το οποίο θα διοργανώνεται την επομένη της Λευκής Νύχτας, με πολλές προσφορές από τους εμπόρους της Λαϊκής Αγοράς, εμπλουτισμένο με διάφορες εκδηλώσεις, με στόχο την προσέλκυση πολλών επισκεπτών και τη γνωριμία τους με τον νέο αυτόν θεσμό.
  • Την περίοδο των εορτών, προχωράμε σε ενοποιημένη λειτουργία της με τον χώρο των Στρατώνων, όπου θα γίνονται εορταστικές εκδηλώσεις και θα λειτουργεί Χριστουγεννιάτικο Χωριό.
 • ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

  ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

  Με σύνθημα «όλος ο Δήμος ένα μνημείο» σχεδιάζουμε ένα στοχευόμενο τουριστικό πρόγραμμα με πολλές και διαφορετικές εκδοχές τουριστικής ανάπτυξης.

  Γραφείο Τουρισμού

  Με εργαλείο την Αργώ, ο Δήμος θα ιδρύσει και θα λειτουργήσει Γραφείο Τουρισμού στην πόλη, όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να λαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την διαμονή ή την διέλευση του Δήμου μας, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα ξενοδοχεία και τους χώρους εστίασης, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.α.

  Πολιτιστικές Αρχαιολογικές Διαδρομές

  Ο Δήμος, με την βοήθεια ειδικών, θα σχεδιάσει διάφορες διαδρομές με γεωγραφικό προσανατολισμό, προκειμένου να βοηθήσει τον επισκέπτη να επισκεφθεί κοντινούς χώρους και να γνωρίσει την αρχαιολογική μας κληρονομιά, αλλά και την σύγχρονη πλευρά της πόλης μας.

  Απαραίτητο για να σχεδιασθούν οι διαδρομές και ειδικά όσες περιλαμβάνουν Αρχαιολογικούς χώρους, είναι η έκδοση ενιαίου εισιτηρίου από το ΥΠ.ΠΟ.

  Το πρόγραμμα θα διασυνδεθεί με το πρόγραμμα Argos Tour για την ηλεκτρονική ξενάγηση. 

  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΡΕΙΝΟ ΑΡΓΟΣ

  Η πρωτοβουλία «Ορεινό Άργος» είναι ένα πλαίσιο εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών για την  ανάδειξη του Ορεινού Όγκου του Δήμου μας.

  Από την Κρύα Βρύση, την Μπούγα και το Τουρνίκι, από την Καρυά, την Χούνη, το Κεφαλόβρυσο, την Σκοτεινή, το Γυμνό και τον Φαρμακά, έως την Προσύμνη και τις Λίμνες, αναπτύσσεται ένας υπέροχος ορεινός όγκος, που έχει εξαιρετικές δυνατότητες τουριστικής αξιοποίησης.

  Ο ιδιαίτερα επιτυχημένος Ορεινός Δρόμος της Καρυάς Artemisio Mountain Run μας έδειξε ότι υπάρχουν δυνατότητες ανάπτυξης των ορεινών οικισμών του Δήμου μας, αν όλοι μαζί συνεργαστούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

  Ταυτόχρονα, η ολοκλήρωση της μελέτης για το αναρριχητικό πάρκο της Χούνης και η κατασκευή των εγκαταστάσεων ανοίγει έναν άλλο δρόμο στην ανάπτυξη του Ορεινού Τουρισμού.

  Η αξιοποίηση επίσης των Ορεινών Μονοπατιών και η ]ένταξή τους στα Ευρωπαϊκά Μονοπάτια είναι για εμάς απαραίτητη εξέλιξη για την προσέλκυση επισκεπτών, που επιθυμούν να επισκεφθούν τα βουνά μας.

  Ιδιαίτερος στόχος μας είναι η διασύνδεση των τόπων μας με την τοπική παραγωγή και γαστρονομία. Θα πρέπει οι επισκέπτες μας να γνωρίσουν και γευθούν τα υπέροχα προϊόντα μας, προκειμένου να γνωρίσουν καλύτερα τις συνήθειες μας.

  Σημεία παρεμβάσεων της πρωτοβουλίας «Ορεινό Άργος»:

  Καρυά: Ανάπτυξη του Artemisio Mountain Run και εξέλιξη του σε έναν από τους μεγαλύτερους της χώρας. Ανάπτυξη και άλλων διοργανώσεων, όπως αγώνες με μηχανές, αγώνες mountain bike κ.α.

  Χούνη: Κατασκευή και λειτουργία του Ορειβατικού Πάρκου και διοργάνωση αγώνων.

  Κεφαλόβρυσο: Αξιοποίηση της μοναδικής σε ποιότητα ομορφιάς του χωριού. Κυρίως των μονοπατιών, του μοναδικού Σπηλαίου, του Νερόμυλου, αλλά και του παραδοσιακού οικισμού, σε συνδυασμό με την εύκολη πρόσβαση από το Διεθνές Οδικό Δίκτυο.

  Φαρμακάς: Σε συνδυασμό με τις  Κατασκηνώσεις θα αναπτύξουμε ένα πρότυπο βοτανολογικό πάρκο, προκειμένου να καταγράψουμε και να αναδείξουμε τα βότανα που φιλοξενεί η περιοχή και της έδωσαν το όνομά της.

  Ανδρίτσα: Αξιοποίηση – ανάδειξη του Σπηλαίου της Ανδρίτσας. Ανάδειξη των μοναδικών Σιδηροδρομικών Γεφυριών.

  Κρύα Βρύση – Τουρνίκι: Ανάδειξη της περιοχής σε χώρο ορεινού περιπάτου, σε συνδυασμό με τον ορεινό όγκο του Κτενιά.

  Λίμνες: Ανάδειξη του Αρβανίτικου στοιχείου, το οποίο είναι και το χαρακτηριστικό της περιοχής.

  Η Πρωτοβουλία Ορεινό Άργος θα αναπτυχθεί σε άμεση συνεργασία με τις Τοπικές Κοινότητες και τους κατοίκους των περιοχών.

  Θα συνδεθεί και θα χρηματοδοτηθεί από Ευρωπαϊκά Προγραμματα όπως το LIFE και το LEADER

  Θα στεγασθεί στο παλαιό Δημαρχείο της Λυρκείας.

  Παραλιακή Ζώνη

  Επιχειρούμε να ενοποιήσουμε την παραλιακή ζώνη του Δήμου από το Κιβέρι μέχρι τα όρια του Δήμου προς Ναύπλιο. Αρχικά αξιοποιούμε την Μελέτη του ΕΜΠ από το Ναύπλιο έως την Ν. Κίο, που προτείνει έναν πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο, υποδομές (παγκάκια , βρύσες κ.α.), παρατηρητήρια των πουλιών κλπ.

  Ολοκλήρωση της πολεοδομικής τακτοποίησης της παραλίας της Ν. Κίου, με παράλληλη ανάπλαση της περιοχής (Από Ξενοδοχείο Ιγνατία έως Βίλα Ρασσιά), με ουσιαστική παρέμβαση (Β’ Φάση) στο Αλιευτικό Καταφύγιο και στην Ιχθυόσκαλα. Από εκεί έως τους Μύλους θα ανατεθεί η β’ Φάση της Μελέτης, προκειμένου να σχεδιάσουμε λύσεις ανάδειξης της παραλίας του Τημενίου έως και τους Μύλους, με παράλληλη αξιοποίηση της Μελέτης της Π.Ε. Αργολίδας για τον Ερασίνο, δημιουργώντας μια παράλληλη εσωτερική διαδρομή στον Βάλτο του Άργους. Στην μελέτη θα ληφθούν υπόψη και τα ζητήματα που δημιουργεί η διάβρωση των ακτών και θα αντιμετωπισθούν με την μελέτη που έχει η Π.Ε. Αργολίδας, ενώ θα ολοκληρωθεί η προσπάθεια για την τακτοποίηση του Τημενίου ως Ζώνη Β’ Κατοικίας.

  Αναζήτηση λύσεων που προτείνονται στο παλιό σχέδιο Παπαδάκη για την μεταφορά της Παραλιακής Οδού πίσω από τα σπίτια, προκειμένου να μεγαλώσουμε το μέτωπο της Παραλίας και να κατασκευάσουμε πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο.

  Σε συγκεκριμένα σημεία της παραλιακής Ζώνης θα δημιουργηθούν Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις, που να εξυπηρετούν του αθλούμενους (Surfing Kite, surf ιστιοπλοΐα κ.α.)

  Καταδυτικός Τουρισμός

  Δημιουργία Καταδυτικού Πάρκου στην περιοχή του Κιβερίου και συγκεκριμένα στην περιοχή μεταξύ Κιβερίου και Αναβάλου. Ο καταδυτικός τουρισμός είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένος σε ολόκληρο τον κόσμο και μετά την κατασκευή του Καταδυτικού Πάρκου αναμένεται η περιοχή να αυξήσει κατά πολύ την επισκεψιμότητά της.

  Θρησκευτικός Τουρισμός

  Πλήρης καταγραφή των θρησκευτικών μνημείων του Δήμου (μοναστήρια , ναοί κλπ) και έκδοση αναλυτικού οδηγού σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, προκειμένου να αξιοποιήσουμε όλα τα θρησκευτικά μνημεία. Σε συνεργασία με την Μητρόπολη θα επιχειρήσουμε να φτιάξουμε έναν ολοκληρωμένο χώρο έκθεσης των εκκλησιαστικών κειμηλίων που υπάρχουν στην περιοχή μας, με απώτερο στόχο την δημιουργία Εκκλησιαστικού Μουσείου. Μια αρκετά ολοκληρωμένη καταγραφή των εκκλησιαστικών κειμηλίων της πόλης υπάρχει σε διατριβή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Άρτης κκ Καλλινίκου, βάσει της οποίας είχε οργανωθεί παλιότερα έκθεση εκκλησιαστικών κειμηλίων από τον τότε Δήμο Άργους στο Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο.

 • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

  Δρόμοι Πολιτισμού Δήμου  Άργους – Μυκηνών

  Όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς θα υποβάλουν προτάσεις στην ΚΕΔΑΜ στις αρχές του χρόνου. Θα αξιολογούνται από επιτροπή και θα χρηματοδοτούνται οι παραγωγές τους αναλόγως.

  Θα καταρτίζεται πρόγραμμα με εκδηλώσεις από τους τοπικούς φορείς και θα πλαισιώνεται από λίγες, πολύ καλές μετακαλούμενες συμμετοχές.

  Ως χώρους εκδηλώσεων θα καθιερώσουμε πολλά σημεία του Δήμου μας, αναδεικνύοντας το «Πνεύμα των Τόπων». Παραδείγματα τόπων εκδηλώσεων είναι, εκτός από το Αρχαίο Θέατρο, οι Στρατώνες , η Ασπίδα, το Κάστρο, η Άκοβα, οι πλατείες των γειτονιών (συνοικισμός, Καρατζά, Παναγίτσα Φορονέως κ.α.), ο Σιδηροδρομικός Σταθμός των Μύλων, τα λιμάνια της Ν. Κίου, των Μύλων, του Κιβερίου, ο Αργείτικος Βάλτος, οι αρχαιολογικοί χώροι σε όλον τον Δήμο κ.α.

  Το πρόγραμμα θα έχει δυο χρονικές περιόδους, μια καλοκαιρινή και μία χειμερινή και θα περιλαμβάνει, εκτός από εκδηλώσεις, σεμινάρια με ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού, σχολεία, εργαστήρια κ.α.

  Θα δοθεί ιδιαίτερα μεγάλη δημοσιότητα, προκειμένου να μπορέσουμε να φέρουμε στην πόλη επισκέπτες από άλλες περιοχές.

  Φεστιβάλ του Βάλτου

  Rock Festival τύπου Festival Νεστόριου, με πολλά ντόπια και ξένα συγκροτήματα και μετακαλούμενους καλλιτέχνες, θα διοργανώνεται τον Αύγουστο και θα περιλαμβάνει και άλλα events, όπως κατασκήνωση, εργαστήρια κ.α. Θα υπάρχει σαφής περιβαλλοντικός προσανατολισμός, αναδεικνύοντας τον υπέροχο βιότοπο του βάλτου.

  Χριστουγεννιάτικο Χωριό

  Στο χώρο που περικλείεται γύρω από τους Στρατώνες και την Αγορά, κάθε χρόνο θα αναπτύσσουμε ένα Χριστουγεννιάτικο Χωριό με συγκεκριμένη θεματολογία, στο πρότυπο του Πύργου των Ξωτικών των Τρικάλων.

  Στόχος μας, σε συνδυασμό με ένα μεγάλο εορταστικό πολιτιστικό πρόγραμμα και μια μεγάλη θεματολογία μέσα σε όλη την πόλη, είναι να καταστήσουμε το Άργος το κέντρο των Χριστουγεννιάτικων εορτασμών στην Πελοπόννησο, δημιουργώντας μέσα από την επισκεψιμότητα, τις συνθήκες ανάπτυξης του εμπορίου και του τουρισμού.

  Αργείτικο Καρναβάλι

  Δίνουμε ιδιαίτερο τοπικό χρώμα στο Αργείτικο Καρναβάλι, συνεχίζοντας την προσπάθεια και με σκοπό να αναδειχθούν οι δημιουργικές αναζητήσεις των συμπολιτών μας. Στόχος μας θα πρέπει να είναι επίσης η ανάδειξη παλιών τοπικών εθίμων.

  Δημοτικό Θέατρο Άργους

  Επαναλειτουργία με σοβαρότητα του Δημοτικού Θεάτρου, με σκοπό την λειτουργία σε σταθερή βάση δυο σκηνών, μιας Κεντρικής και μιας Παιδικής, με παραγωγές όλο τον χρόνο. Πρόθεσή μας, η αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού που ασχολείται με το θέατρο και η ανάδειξή του σε ένα, νέας μορφής, πολυδύναμο περιφερειακό θέατρο, σημείο αναφοράς για την Πελοπόννησο και την Νότια Ελλάδα.

  Ως στέγη θα χρησιμοποιεί είτε τον Μέγα Αλέξανδρο, είτε την σκηνή που θα πρέπει να προκύψει από το Κληροδότημα Κολιαλέξη , είτε το ανακαινισμένο Μπουσουλοπούλειο, είτε κάποιο εγκαταλειμμένο βιομηχανικό κτήριο (π.χ. Υφαντουργείο Μποβόπουλου), καθώς και το Αρχαίο μας Θέατρο το καλοκαίρι.

  Δημοτικό Ωδείο Άργους - Φιλαρμονική

  Το Ωδείο και η Φιλαρμονική θα λειτουργήσουν σε μια νέα βάση συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης, αξιοποιώντας για αυτόν τον σκοπό το Κτήριο του Κληροδοτήματος Στάμου στην Τσώκρη.

  Μέγας Αλέξανδρος

  Βελτίωση της αίθουσας στο κομμάτι της καλύτερης οπτικής και οργάνωση διαφόρων προγραμμάτων για τον πολιτισμό και το παιδί, με επίκεντρο τον Μέγα Αλέξανδρο.

  Κληροδότημα Κολιαλέξη

  Προχωράμε στην άμεση υλοποίηση των επιθυμιών του διαθέτη. Αφού, με απόλυτα διαφανή τρόπο, προχωρήσουμε στην αξιοποίηση του κληροδοτήματος, θα προβούμε στην ανέγερση του κτηρίου που επιθυμούσε ο αείμνηστος Κολιαλέξης. Δηλαδή, μια άρτια αίθουσα θεάτρου, με πρότυπο την Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου (όπως λέει και η διαθήκη), προκειμένου να στεγάσουμε σε αυτήν όλες τις θεατρικές ομάδες του Δήμου μας και κυρίως το Δημοτικό Θέατρο.

  Το πολιτιστικό αυτό πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Δήμου, εισιτήρια, χορηγίες, ευρωπαϊκά προγράμματα.

 • «ΠΡΑΣΙΝΗ» ΠΟΛΗ

  «ΠΡΑΣΙΝΗ» ΠΟΛΗ

  Πρόγραμμα ανακύκλωσης στον Δήμο

  Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών δυστυχώς είναι από τους μοναδικούς δήμους της Ελλάδας, στον οποίον δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο ανακύκλωσης υλικών. Προχωράμε σε άμεση δημιουργία και εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος ανακύκλωσης υλικών, με ταυτόχρονη τοποθέτηση ειδικών κάδων, σε όλον το Δήμο Άργους – Μυκηνών. Προγράμματα εκπαίδευσης των πολιτών σχετικά με την ανακύκλωση, θα πραγματοποιούνται πολύ συχνά, ενώ θα καθιερωθούν και ειδικές δράσεις για τα παιδιά, οι οποίες θα ενισχύσουν την οικολογική τους συνείδηση.

  Συμμετοχή στο πρόγραμμα FOLLOW GREEN www.folowgreen.gr.

  Στο πρόγραμμα αυτό εντάσσονται καθημερινά νέοι δήμοι και κάθε φορά που ανακυκλώνεις κερδίζεις πόντους! Χρησιμοποιείς τους πόντους επιβράβευσης που έχεις συγκεντρώσει και τους εξαργυρώνεις, για να αποκτήσεις κουπόνια προσφορών στις τοπικές επιχειρήσεις του Δήμου. Δωρίζεις μέρος από τους πόντους επιβράβευσής σου σε σχολεία της επιλογής σου, στο πλαίσιο του μαθητικού μαραθωνίου ανακύκλωσης. 

  Φωτοβολταϊκά Συστήματα

  Τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις ταράτσες σχολείων. Η ενέργεια που θα παράγεται θα επαρκεί για την παροχή ενέργειας σε δημοτικές υποδομές και ένα μεγάλο κομμάτι θα διατίθεται στις φτωχές οικογένειες του Δήμου μας, που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. 

  Led φωτισμός

  Άμεση αντικατάσταση λαμπτήρων με λαμπτήρες led σε όλα τα δημοτικά κτίρια του Δήμου (Κέντρα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχολεία, ΚΕΠ κοκ) και τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED, στο πλαίσιο της συνολικής αντικατάστασης του πεπαλαιωμένου δημοτικού οδοφωτιστικού δικτύου. Ένα έργο με πολλά και πολύπλευρα οφέλη, που υπόσχεται την αισθητή βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής, των συνθηκών οδικής ασφάλειας, αλλά και του γενικότερου αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, προσβλέποντας παράλληλα σε μια πολύτιμη εξοικονόμηση πόρων.

  Λευκοί δρόμοι:

  Οι «λευκοί δρόμοι» είναι σημαντικοί για τη μείωση της θερμοκρασίας στην πόλη και τη βελτίωση των κλιματολογικών συνθηκών. Το καλοκαίρι, η μαύρη άσφαλτος απορροφά την ηλιακή ακτινοβολία με αποτέλεσμα να δημιουργούνται υψηλές θερμοκρασίες. Το λευκό επίστρωμα Cool Seal αντανακλά τις ακτίνες του ηλίου, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία στο έδαφος να μειώνεται αισθητά. Η μείωση της θερμοκρασίας δεν είναι αισθητή μόνο τους δρόμους αλλά και στα κτίρια.

  Να σημειωθεί ότι στο φαινόμενο της αστικής θερμονησίδας, η θερμοκρασία στο κέντρο μιας πόλης είναι μεγαλύτερη από αυτή των προαστίων και της αγροτικής περιοχής που την περιβάλλει. Για μικρές πόλεις η τιμή της διαφοράς θερμοκρασίας είναι 2-3° C, ενώ για μεγάλες πόλεις όπως π.χ. η Αθήνα μπορεί να φτάσει τους 10-12° C.

  Σε πρώτη φάση, με το καινοτόμο αυτό υλικό θα εμπλουτιστούν οι οδοί περιμετρικά του κέντρου του Άργους, το οποίο τους καλοκαιρινούς μήνες γίνεται ανυπόφορο λόγω της ζέστης.

  Η πιλοτική αυτή δράση έχει εφαρμοστεί με επιτυχία σε πολλούς δρόμους στην πόλη του Λος Άντζελες και πρόσφατα και στην Αθήνα, στο πλαίσιο της στρατηγικής για την Ανθεκτικότητα και την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή.

 • ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ

  ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ

  Επέκταση

  Προχωράμε σε επεκτάσεις του Δημοτικού Φωτισμού σε όλες τις κοινότητες, μέσα από ένα καλά οργανωμένο και μελετημένο σχέδιο τετραετίας, που θα έχει στόχο την βελτίωση του Δημοτικού Φωτισμού και όχι την εξυπηρέτηση ημετέρων.

  Νέα τεχνολογία και αυτοματισμοί για εξοικονόμηση ενέργειας

  Προβαίνουμε σε αυτοματισμούς, προκειμένου να βελτιώσουμε την ποιότητα του Δημοτικού Φωτισμού. Τα συστήματα αυτά θα μας δώσουν επίσης την δυνατότητα να έχουμε εξοικονόμηση ενέργειας, σε ποσοστό που υπερβαίνει το 50%. Μέσω των αυτοματισμών, θα έχουμε μια συνολική ηλεκτρονική παρακολούθηση του Δημοτικού Φωτισμού, προκειμένου να παρεμβαίνουμε σε άμεσους χρόνους σε τυχόν βλάβες, ενώ παράλληλα θα δώσουμε την δυνατότητα στον πολίτη να δηλώνει άμεσα την βλάβη, είτε μέσω του διαδικτύου, είτε με ένα απλό sms.

  Για την χρηματοδότηση του προγράμματος αυτού θα υποβάλλουμε πρόταση στο ΕΣΠΑ ή θα προχωρήσουμε σε δανεισμό από το ειδικό, ιδιαίτερα ευνοϊκό πρόγραμμα, που έχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, σε συνεργασία με το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

 • ΟΔΟΠΟΙΪΑ

  Αστική Οδοποιία

  Προγραμματισμός για την ουσιαστική αναβάθμιση της αστικής οδοποιίας, η οποία έχει σοβαρότατες ζημιές. Η βελτίωση των κεντρικών αξόνων της πόλης είναι η βασική   προτεραιότητά μας. Κάθε χρόνο, στα όρια της κάθε Δημοτικής Ενότητας, θα γίνεται συντήρηση, αλλά και νέα ασφαλτόστρωση των αστικών δρόμων.

  Σε συνεργασία με τα Τοπικά Συμβούλια θα οργανώσουμε Ηλεκτρονικό Σύστημα Παρακολούθησης του οδικού δικτύου, προκειμένου να παρεμβαίνουμε άμεσα για την αποκατάσταση των ζημιών στο δίκτυο.

  Κάθε χρόνο θα αναρτούμε χάρτη του οδικού δικτύου του Δήμου με τις παρεμβάσεις μας, για την ενημέρωση των πολιτών.

  Αγροτική Οδοποιία

  Το πολύ μεγάλο Αγροτικό Δίκτυο θα πρέπει να καταγραφεί πλήρως από την Τεχνική Υπηρεσία και με προγραμματισμό να συντηρηθεί στο σύνολο του. Ανά Δημοτική Ενότητα θα γίνει ειδικό τεχνικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των σοβαρών ζημιών και τον προγραμματισμό των παρεμβάσεων σε όλο το μήκος του δικτύου. Κάθε χρόνο στα όρια της κάθε Δημοτικής Ενότητας θα γίνεται και συντήρηση, αλλά και νέα ασφαλτόστρωση.

  Τα έργα αυτά θα χρηματοδοτούνται από ΣΑΤΑ , Ίδιους Πόρους και ΠΔΕ.

 • ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ
  ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

   

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ

  Έργο Τσιλερ που σήμερα στεγάζει την σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων.

  Προχωράμε στην στέγαση του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Άργους - Μυκηνών και του Ιδρύματος Αργειακού Πολιτισμού που θα ιδρύσουμε.

  Ολοκλήρωση της ανακαίνισής του, με την ολοκλήρωση της συντήρησης των οροφογραφιών και των τοιχογραφιών. Πραγματοποίηση μερικής ανακαίνισης και του εξωτερικού χώρου. 

   

  ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

  Άμεση ανακαίνιση και προσαρμογή των χρήσεών της, στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επί δημαρχίας Κολιγλιάτη, που ορίζει χρήσεις εστίασης και αναψυχής, πολιτισμού και εμπορίου. Δημιουργία στη θέση της εμπορικού πνεύμονα για την πόλη, ενισχύοντας την εμπορικότητα και την επιχειρηματικότητά της. Η σύνδεση του χώρου με την Πλατεία Δημοκρατίας και την Λαϊκή Αγορά πιθανά θα απαιτήσει και μερικές σημειακές παρεμβάσεις και στον περιβάλλοντα χώρο της πλατείας. 

   

  ΟΙΚΙΑ ΤΣΩΚΡΗ

  Μετατροπή της σε Μουσείο της Πόλης του Άργους, σε συνεργασία και προγραμματική σύμβαση με την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή και άλλους φορείς. 

   

  ΟΙΚΙΑ ΣΠ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ

  Συντήρηση και ανακαίνισή του από την Τράπεζα Πειραιώς. Συμβολική αγορά του από τον Δήμο. Παραχώρησή του σε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα (Harvard, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου), προκειμένου να μετατραπεί σε Κέντρο Σπουδών, στα πρότυπα του Κέντρου που διατηρεί το Harvard στο Ναύπλιο. 

   

  ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ - ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

  Άμεση μεταφορά του Δημαρχείου της πόλης. Πλήρης ανακαίνιση και ανέγερση κτηρίου, που έχει ήδη μελετηθεί στην εσωτερική αυλή της Εμπορικής Σχολής. Χρησιμοποίηση και αξιοποίηση και των παραπλεύρων κτηρίων (ΔΕΥΑΑΡΜ , ΠΑΡΑΞΕΝΙΕΣ). Με την παρέμβαση αυτή είναι δυνατόν να μεταφερθούν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου, με εξοικονόμηση ενοικίων περίπου 100.000€ ετησίως.

   

  ΠΑΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

  Πρ. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΛΕΡΝΑΣ: Στέγαση Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΑΡΜ και της Αναπτυξιακής Αργολίδας, την οποία και θα αξιοποιήσει ο Δήμος. Ο Δήμος Άργους Μυκηνών και η ΠΕΔ Πελοποννήσου κατέχουν περισσότερο από το 60 % της Μετοχικής Σύνθεσης. 

  Πρ. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΛΥΡΚΕΙΑΣ: Στέγαση της Πρωτοβουλίας «Ορεινό Άργος».

  Πρ. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ Ν. ΚΙΟΥ: Στέγαση του ΚΕΠ και αποκεντρωμένων υπηρεσιών του Δήμου.

  Πρ. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΟΥ: Ολοκλήρωση του ημιτελούς κτηρίου, στέγαση του ΚΕΠ, αποκεντρωμένων υπηρεσιών του Δήμου και παιδικού σταθμού. 

  Πρ. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΥΚΗΝΩΝ: Παραχώρηση του στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, προκειμένου να ιδρυθεί παράρτημά της, με θέμα την γλυπτική και τα εικαστικά και να φιλοξενεί σε όλη την διάρκεια του χρόνου εργαστήρια. Εκτός από το κτήριο αυτό στην Α.Σ.Κ.Τ. μπορεί να παραχωρηθεί και το κτήριο του παλιού δημοτικού σχολείου της Κόκλας, που παλαιότερα είχε στεγάσει καλλιτεχνικά εργαστήρια του Φεστιβάλ Άργους, με την αείμνηστη Ηρώ Κανακάκη.

   

  ΣΤΡΑΤΩΝΕΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 

  Παραχώρηση μέρους του Νοτίου μέρους των Στρατώνων, για την δημιουργία Παραρτήματος του Επιγραφικού Μουσείου, όπου και θα στεγαστεί η συλλογή των επιγραφών του Άργους που βρέθηκε στην Πλατεία Δερβενακίων και ολοκληρώθηκε η συντήρησή τους στο Επιγραφικό Μουσείο Αθηνών. 

  Άμεση δημοπράτηση του χώρου εστίασης που προβλέπεται στους Στρατώνες, προκειμένου να υπάρχει σταθερή εξυπηρέτηση των επισκεπτών. 

  Μετατροπή σε χώρο parking του χώρου όπισθεν των Στρατώνων, για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών των Μουσείων. 

  Οι Στρατώνες Καποδίστρια θέλουμε να μετατραπούν σε κεντρικό πολιτιστικό σημείο της πόλης. Προχωράμε σε άμεση ανακαίνιση της Ανατολικής πλευράς και μετατροπή τους σε σύγχρονο Πολυχώρο, που θα φιλοξενεί συνεχώς εκδηλώσεις.

   

  ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"

  Βελτίωση της αίθουσας στο επίπεδο της οπτικής. Λειτουργία χειμερινής κινηματογραφικής λέσχης. Ειδική λειτουργία για τους συλλόγους, δωρεάν χρήση της αίθουσας και του εξοπλισμού της. 

   

  ΚΤΗΡΙΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑΜΟΥ

  Στέγαση του Δημοτικού Ωδείου στο συγκρότημα των δυο κτηρίων και ίσως και άλλων τμημάτων πολιτισμού του Δήμου (εξοικονόμηση παρόντος ενοικίου). Αξιοποίηση φυσικά και του κήπου του κτηρίου, αναβαθμιζόμενος σε χώρο εκδηλώσεων. 

   

  ΚΤΗΡΙΟ ΜΠΟΝΗ "ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ" 

  Η συνέχιση της λειτουργίας της παιδικής βιβλιοθήκης θα συμπληρωθεί με την δημιουργία Γραφείου Πληροφόρησης Νέων, το οποίο σε συνεργασία με αντίστοιχους φορείς της Ε.Ε. (πχ γραφείο Europe Direct Πελοποννήσου),θα μεταφέρει στους νέους της πόλης μας όλες τις αναζητούμενες από αυτούς πληροφορίες, σχετικά με όλα τα θέματα που τους αφορούν.

  Μια δεύτερη σκέψη για το συγκεκριμένο κτήριο είναι η δημιουργία δημοτικού παιδικού πολυχώρου αναψυχής, με κατάλληλη τροποποίηση και του εξωτερικού χώρου.

   

  ΟΙΚΟΠΕΔΟ Πρ. ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ 

  Πέραν του Κολυμβητηρίου, θα αναπτυχθούν και άλλες αθλητικές δραστηριότητες, όπως ανοιχτές εγκαταστάσεις κτλ.

  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

  Η εγκατάσταση θα στεγάζει το εργατοτεχνικό προσωπικό, την υπηρεσία καθαριότητας, τις αποθήκες του Δήμου και το αμαξοστάσιο. 

  Στον χώρο θα δημιουργηθούν όλοι οι απαραίτητοι χώροι υγιεινής (αποδυτήρια, μπάνια κλπ ) για τους εργαζόμενους. 

  Στον χώρο του Αμαξοστασίου θα δημιουργηθεί πλήρης εξοπλισμένος χώρος συνεργείων για τα οχήματα του Δήμου, που θα εξοικονομήσει αρκετά χρήματα από την συντήρηση των οχημάτων.

   

  ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΛΟΦΟΥ ΑΣΠΙΔΑΣ

  Ο Λόφος της Ασπίδας θα περιφραχθεί από την αρχή και θα μετατραπεί σε χώρο άθλησης και αναψυχής. Θα εγκατασταθούν στον χώρο της Ασπίδας: υπαίθριο γυμναστήριο, παιδική χαρά, τουαλέτες κοινού, κιόσκια , βρύσες και όλες οι απαραίτητες υποδομές, που θα τον μετατρέψουν σε πνεύμονα αναψυχής για τους δημότες. 

  Το αναψυκτήριο, αφού περιέλθει στην πλήρη κυριότητα του Δήμου, θα δημοπρατηθεί εκ νέου ή θα παραχωρηθεί στην ΑΡΓΩ. Επεμβάσεις θα γίνουν και για την συντήρηση, ανανέωση και αναβάθμιση της πανίδας του λόφου. Μετά την απαραίτητη φυτοτεχνική μελέτη, θα γίνουν νέες φυτεύσεις, αλλά και κοπή άρρωστων κι επικινδύνων δένδρων.

  Προχωράμε σε μελέτη πιθανότητας εγκατάστασης αντιπροσωπευτικών ζώων της περιοχής μας.

  Μελέτη πιθανής εγκατάστασης μικρού υπαίθριου ανοικτού θεάτρου 1000-1500 θέσεων, προκειμένου να αναπτυχθούν εκδηλώσεις στο λόφο. 

   Ο Λόφος θα έχει συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας και θα είναι συνεχώς φυλασσόμενος και προστατευόμενος από φυσικές καταστροφές.

  Η μελέτες και το έργο θα χρηματοδοτηθούν από πόρους του Δήμου και από το Πράσινο Ταμείο.

   

  ΚΤΗΡΙΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ ΚΟΛΙΑΛΕΞΗ 

  Άμεση αξιοποίηση του κληροδοτήματος ΚΟΛΙΑΛΕΞΗ. Εκποίηση και αξιοποίηση των περιουσιακών του στοιχείων (οροφοδιαμέρισμα στην Πολιτεία , κατάστημα και ακίνητο στην Κάνιγγος , διαμέρισμα στα Χαυτεία, οικόπεδα σε δυο οικοδομικούς συνεταιρισμούς , καθώς και των κινητών περιουσιακών στοιχείων, όπως μετρητά, μετοχές, ομόλογα, λίρες, τιμαλφή κλπ), προκειμένου να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό για την οριστική ανέγερση του κτηρίου που επιθυμούσε ο διαθέτης. Το κτήριο θα στεγάσει το Δημοτικό Θέατρο της πόλης και φυσικά πλήθος εκδηλώσεων. 

   

  ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΠΑΝΑΓΑΚΗ & ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ 

  Κατασκευή από τον Δήμο νέου κτηρίου, περίπου 600 - 650 τετραγωνικών μέτρων, στο οποίο θα στεγαστούν υπηρεσίες του ή θα ενοικιαστεί μέρος του, προκειμένου να δώσει έσοδα.

   

  ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΚΑΡΜΟΓΙΑΝΝΗ

  Προγραμματική σύμβαση με το ΥΠ.ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ για την μετατροπή του σε Κέντρο Πληροφόρησης – Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Άργους - Μυκηνών. Το κτήριο αυτό είναι απόλυτα ενταγμένο στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Αγοράς και του Αρχαίου Θεάτρου, με συνέπεια η μετατροπή του σε Γραφείο Πληροφόρησης να το κάνει κομβικό σημείο, τόσο για την ενημέρωση των επισκεπτών, όσο και για την ανάπτυξη των διαδρομών του Argos Tour.

   

  ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΡΓΩ & ΚΤΗΡΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΤΡΙΛΙΩΤΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΙΟ

  ΑΡΓΩ

  Ανάπτυξη του Ξενοδοχείου ΑΡΓΩ. Σύνδεσή του με την Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων του ΕΟΤ.

  Μεταφορά της Σχολής στον χώρο του ΚΕΓΕ και σε ξενοίκιαστα μαγαζιά της Επιχείρησης, μετά από την μετατροπή τους σε αίθουσες διδασκαλίας. 

  Επένδυση για την ανέγερση νέας πτέρυγας στην Ανατολική και Νότια πλευρά της Πλατείας Κατριλιώτη. Δημιουργία ουσιαστικά μια ξενοδοχειακής μονάδας τεσσάρων αστέρων (****) άνω των 100 κλινών. Χρήση ξενοίκιαστων μαγαζιών για την δημιουργία spa (η λειτουργία του spa μπορεί συνδυαστεί και να συνδεθεί με τις ευεργετικές συνέπειες του βούρκου της θάλασσας της Κίου, αλλά και των φυκιών που αναπτύσσονται σε αυτήν), εστιατορίου, καφέ κλπ του ξενοδοχείου. Επιπρόσθετη μελέτη για την δυνατότητα προσθήκης πισίνας στον χώρο, πιθανά σε όροφο στην Ανατολική πλευρά. Ταυτόχρονη αναβάθμιση και ανακαίνιση του Πνευματικού Κέντρου και διάθεσή του στην ΑΡΓΩ, προκειμένου, πέρα από τις πολιτιστικές χρήσεις του, να αναπτύξει και δραστηριότητες συνεδριακού τουρισμού μικρής κλίμακας.

   

  ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΤΗΡΙΑ ΑΡΓΩ

  Θα συνεχίσουν να στεγάζονται υπηρεσίες του Δήμου (ΚΑΠΗ κ.α.), ενώ όσα δεν χρησιμοποιηθούν από το Ξενοδοχείο, θα ενοικιαστούν για εμπορικές χρήσεις, όπως τώρα.

  Ταυτόχρονα, η ΑΡΓΩ θα μετατραπεί σε τουριστικό βραχίονα του Δήμου Άργους – Μυκηνών, μέσα από τον οποίο θα σχεδιάζεται και θα υλοποιείται η κάθε λογής τουριστική πολιτική του Δήμου.

  Η ΑΡΓΩ θα διαχειρίζεται όλες τις τουριστικές δομές του Δήμου Άργους – Μυκηνών (Ξενώνας Αχλαδοκάμπου, καντίνες πάρκινγκ Μυκηνών κα), προκειμένου συνολικά να αναπτύσσονται τουριστικά όλες οι περιοχές.

  Η χρηματοδότηση της ανακαίνισης και της ανάπτυξης του ξενοδοχείου και των υπολοίπων κτηρίων τη Επιχείρησης  θα γίνει, τόσο με ένταξη σε αναπτυξιακά προγράμματα, όσο και σε δανεισμό.

   

  ΚΤΗΡΙΟ ΚΕΓΕ - ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ

  Ο Δήμος Άργους Μυκηνών θα προχωρήσει σε προγραμματική σύμβαση με τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, προκειμένου να αναλάβει την φύλαξη, την συντήρηση και την λειτουργία του ΚΕΓΕ. Στις εγκαταστάσεις του ΚΕΓΕ θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται οι εκπαιδευτικές δράσεις του Οργανισμού, σε συνεργασία με τον Δήμο και τους γεωπόνους του. Οι εγκαταστάσεις θα χρησιμοποιούνται και από την Τουριστική Σχολή και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. 

  Το Ινστιτούτο Εσπεριδοειδών μαζί με το παράπλευρο Γήπεδο θα παραχωρηθεί στον Δήμο, για την δημιουργία σύγχρονου Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου, που θα εξυπηρετεί τον Αργοναύτη και άλλους Αθλητικούς Συλλόγους. Πρώτα θα πρέπει απαραίτητα να λυθεί το ζήτημα της παραχώρησης της έκτασης του σημερινού Γηπέδου. Το κτήριο του Ινστιτούτου, που δυστυχώς καταστρέφεται καθημερινά, μπορεί να μετατραπεί σε μικρό ξενώνα, που θα διαχειρίζεται η ΑΡΓΩ και θα χρησιμοποιηθεί και για την υποστήριξη Αθλητικών διοργανώσεων.

 • ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

  Νότιο τμήμα

  1. Άμεση ολοκλήρωση της καταχώρησης της πράξης εφαρμογής στο Εθνικό Κτηματολόγιο, την οποία θα προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε σε 6 τουλάχιστον μήνες, ώστε οι ιδιοκτήτες να αποκτήσουν τίτλους ιδιοκτησίας των νέων οικοπέδων που δημιουργήθηκαν. Έτσι θα απεγκλωβιστούν οι συνδημότες οι οποίοι, ενώ η κύρωση της πράξης εφαρμογής έχει ολοκληρωθεί από την 30/12/2016 έως σήμερα δεν μπορούν, αφ’ ενός να οικοδομήσουν και αφ’ ετέρου να προβούν σε οποιαδήποτε συμβολαιογραφική πράξη. 
  2. Κοινοποίηση στους ιδιοκτήτες της οφειλής τους εισφοράς σε χρήμα, η οποία θα πρέπει να γίνει μετά τη συγκρότηση της επιτροπής για τον καθορισμό των αντικειμενικών αξιών. Η αποπληρωμή της εισφοράς σε χρήμα θα φροντίσουμε να γίνει συνολικά και όχι μεμονωμένα από τον κάθε ιδιοκτήτη ξεχωριστά, ώστε ο Δήμος να αποκτήσει τα απαραίτητα έσοδα για τα έργα κοινής ωφέλειας, όπως κατασκευή των δρόμων, των πεζοδρομίων, της ύδρευσης και της αποχέτευσης.

  Μετά από όλα αυτά θα είναι δυνατή η οικοδόμηση των νέων οικοπέδων.

  Βόρειο τμήμα

  1. Άμεση ολοκλήρωση της οριοθέτηση του ρέματος του Ξηριά, ώστε να είναι δυνατή η οικοδόμηση των οικοπέδων που βρίσκονται στην πλευρά της Δυτικής κοίτης του ρέματος.
  2. Ολοκλήρωση των διορθώσεων που έχουν προκύψει σε πολλά οικόπεδα, λόγω ενστάσεων πολλών ιδιοκτητών ώστε να καταστούν οικοδομήσιμα.

   

  Τημένιο

  Το Τημένιο θα πρέπει να οριοθετηθεί ως περιοχή 2ης κατοικίας. Προχωράμε σε σχεδιασμό αναπλάσεων που θα επιτρέψουν την μετατροπή του σε παραθεριστικό τόπο υψηλών προδιαγραφών.

  Πιθανότατα θα πρέπει να αναζητήσουμε λύσεις όπως αυτές που προτεινόταν επί εποχή Δημήτρη Παπανικολάου στην Μελέτη Παπαδάκη (πχ. μεταφορά της Παραλιακής Οδού πίσω από τα σπίτια), οι οποίες θα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της περιοχής.

  Η μελέτη μπορεί να ανατεθεί σε ομάδα του ΕΜΠ και να αποτελέσει αντικείμενο διαγωνισμού. Τα όποια έξοδα θα πληρωθούν από πόρους του Δήμου.

   

  Γ.Π.Σ. Άργους

  Επανεξέταση του Γ.Π.Σ. του Άργους, προκειμένου να υπάρξουν οι απαιτούμενες αλλαγές και διορθώσεις λαθών και στρεβλώσεων, που έχουν δημιουργηθεί από την μη συμβατότητα σε πολλές περιπτώσεις του ΓΠΣ και των ΖΟΕ. Είναι πλέον αναγκαία η τροποποίηση, αφού ο χρόνος εφαρμογής μας έχει καταδείξει τα σημεία που πρέπει να παρέμβουμε.

   

  Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ)

  Είναι πλέον εμφανής η ανάγκη τροποποίησης των ΖΟΕ.

  Άμεση ανάθεση μελέτης, μαζί με συμπλεκόμενους φορείς (πχ. Ε.Β.Ε. Αργολίδας), που το αποτέλεσμά της θα χρησιμοποιηθεί για την τροποποίηση του Π.Δ. με τις ΖΟΕ, προκειμένου να είναι συμβατές με το Γ.Π.Σ. και τα ΣΧΟΑΠ και να συμβάλλουν, τόσο στην προστασία του Περιβάλλοντος, όσο και στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

  Θα προηγηθεί ένας ικανός χρόνος διαβούλευσης και διαλόγου, προκειμένου να συμπεριλάβουμε στις προτάσεις μας τις απόψεις των πολιτών.

  Η μελέτη θα χρηματοδοτηθεί από όλους τους φορείς που θα συμμετέχουν: ΕΒΕΑ , Δήμος κ.α.

   

  ΣΧΟΑΠ τέως Καποδιστριακών Δήμων

  Θα ολοκληρωθούν τα ΣΧΟΑΠ των πρώην Καποδιστριακών Δήμων αφού επικαιροποιηθούν. Η ολοκλήρωση των ΣΧΟΑΠ θα δώσει την δυνατότητα στον Δήμο να προχωρήσει σε συνολικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό σε όλο τον Δήμο. Αυτό θα μας δώσει την δυνατότητα να λύσουμε πολλά προβλήματα ανάπτυξης των τοπικών επιχειρήσεων, ορίζοντας χώρους υποδοχής Επιχειρήσεων (ΒΙΟ.ΠΑ. , ΒΙ.ΠΕ.) και παράλληλα δίνοντας νόμιμη διέξοδο σε ενδεχόμενη οικιστική επέκταση της πόλης.

  Τα ΣΧΟΑΠ έχουν ήδη προχωρήσει από τους Καποδιστριακούς Δήμους και χρειάζονται μόνο οι αποπληρωμές τους και η σχετική επικαιροποίηση.

  Τα χρήματα που θα χρειαστούν θα καλυφθούν από πόρους του Δήμου.

  Γενικότερα για την χρηματοδότηση Μελετών και Έργων Πολεοδομικού χαρακτήρα θα αναζητηθούν πόροι από το Πράσινο Ταμείο και θα χρησιμοποιηθεί, με αιτιολογημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το 20% του ανταποδοτικού τέλους που αποδίδεται στον Δήμο από τις Ανεμογεννήτριες.

 • ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

  Σχολική Στέγη – Νέα Σχολεία

  Εξορθολογισμός της σχολικής στέγης με έναν νέο δημογραφικό σχεδιασμό 20ετίας, με στόχο την ανέγερση άμεσα ενός μεγάλου σχολείου, που θα στεγάσει τα 1ο & 7ο Δημοτικά Σχολεία και πιθανά, αν χρειάζεται, ενός νέου κτηρίου για το 4ο Γυμνάσιο.

  Συντήρηση

  Η συντήρηση θα γίνεται με διαφάνεια που θα προκρίνει τις ανάγκες και όχι τις εξυπηρετήσεις.

  Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΙΕΚ) και ΑΣΠΑΙΤΕ

  Για την σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων και την ΑΣΠΑΙΤΕ θα μεριμνήσουμε, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, την Ανέγερση Κτηρίου, προκειμένου να πετύχουμε, αφενός την αναβάθμιση των σπουδών και αφετέρου να απελευθερώσουμε κτήρια του Δήμου που χρησιμοποιεί σήμερα για άλλες χρήσεις (πχ Κωνσταντοπούλειο για Πολιτιστικό Κέντρο).

  Πανεπιστημιακό Τμήμα

  Θα παλέψουμε για την ίδρυση Πανεπιστημιακού Τμήματος-ων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Άργος σε εγκαταστάσεις που θα δημιουργήσουμε εντός του Ιστού της πόλης. Η πρόταση μας θα είναι συνδεδεμένη με την ιστορία της πόλης μας και θα  είναι πρόταση για ίδρυση και λειτουργία τμήματος Ιστορίας της Τέχνης με εξειδίκευση στον Μυκηναϊκό Πολιτισμό και τμήματος Καλών Τεχνών με εξειδίκευση στην Γλυπτική αφού το Άργος ιστορικά αναφέρεται ως η πόλη των Γλυπτών.

  Οικόπεδο Πανεπιστημίου

  Σε συνεργασία με τους συνιδιοκτήτες Π. Ε. Αργολίδας και Δήμο Ναυπλιέων θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε εκεί έναν θύλακα από Θυρίδες Επιχειρηματικότητας. Υπάρχει ήδη επενδυτικό ενδιαφέρον. Ταυτόχρονα θα προτείνουμε την εγκατάσταση στην περιοχή μεγάλου ξένου πανεπιστημιακού ιδρύματος (υπάρχει ενδιαφέρον από το Harvard και όχι μόνο,) με σκοπό, τόσο την ανάπτυξη Summer Schools, όσο και ερευνητικού κέντρου, αλλά και υποδομών Ανοικτού Πανεπιστημίου, αφού στην Ελλάδα υπάρχει μόνο το Ε.Α.Π.

 • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

  Ο Αθλητισμός είναι για εμάς βασικό στοιχείο της λειτουργίας της κοινωνίας μας. Το Άργος μπορεί να γίνει μια αθλητική κυψέλη της Ελληνικής επαρχίας.

  Φυσικά για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει ένας κεντρικός σχεδιασμός ανάπτυξης των αθλητικών υποδομών και μια εξορθολογισμένη και δίκαιη ενίσχυση των Αθλητικών Σωματείων και των Αθλητικών διοργανώσεων.

  Τα σωματεία θα χρηματοδοτούνται με βάση τον αριθμό αθλούμενων, τις δραστηριότητές τους και τις διακρίσεις τους.

  Στόχος μας, η ανάπτυξη των τμημάτων υποδομής όλων των αθλημάτων, προκειμένου να τροφοδοτούνται τα σωματεία μας με παιδιά από τον τόπο μας.

  Μέσα από ένα δίκτυο διεθνών σχέσεων του Δήμου, θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε τις διεθνείς αθλητικές ανταλλαγές, προκειμένου οι αθλητές μας να βιώνουν πολλές και χρήσιμες αθλητικές εμπειρίες.

  Σε ό,τι αφορά τις υποδομές, θα πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε σε ανέγερση ενός σύγχρονου μεγάλου κλειστού γυμναστηρίου, προκειμένου να στεγάσουμε σε αυτό τις αυξημένες ανάγκες των αθλημάτων σάλας.

  Η περιοχή μας έχει την δυνατότητα να φιλοξενεί κάθε είδους αθλητικές διοργανώσεις. Ο Δήμος θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια που θα προάγει τον αθλητικό τουρισμό.


Για περισσότερες δράσεις ανά περιοχή
κάντε κλικ πάνω στην αντίστοιχη φωτογραφία.

 • Νέα Κίος
 • Αχλαδόκαμπος
 • Πρώην Δήμος Λέρνας
 • Δημοτική Ενότητα Λυρκείας
 • Τοπικές Κοινότητες Πρώην Δήμου Άργους
 • Δημοτική Ενότητα Κουτσοποδίου
 • Δημοτική Ενότητα Μυκηνών
 • Δημοτική Κοινότητα Αλέας
 • Νέα Κίος

  ΝΕΑ ΚΙΟΣ

   

  ΑΡΓΩ

  Ανάπτυξη του Ξενοδοχείου ΑΡΓΩ.

  Σύνδεση του με την Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων του ΕΟΤ. Μεταφορά της Σχολής σε ξενοίκιαστα μαγαζιά της Επιχείρησης μετά από την μετατροπή τους σε αίθουσες διδασκαλίας. 

  Επένδυση με δανεισμό και ένταξη σε αναπτυξιακά προγράμματα και ανέγερση νέας πτέρυγας στην Ανατολική πλευρά της Πλατείας Κατριλιώτη. Δημιουργία ουσιαστικά μια ξενοδοχειακής μονάδας  3-4 * άνω των 60 κλινών. Χρήση ξενοίκιαστων μαγαζιών για την δημιουργία spa  ( η λειτουργία του spa μπορεί συνδυαστεί και να συνδεθεί με τις ευεργετικές συνέπειες του βούρκου της θάλασσας αλλά και των φυκιών που αναπτύσσονται σε αυτήν), εστιατορίου , καφέ  κλπ του ξενοδοχείου. Θα γίνει επίσης μελέτη για να δούμε την δυνατότητα προσθήκης πισίνας στον χώρο (πιθανά στην οροφή της Ανατολικής πλευράς με παράλληλη λειτουργία Roof Garden) . 

   

  ΚΕΓΕ

  Αξιοποίηση του χώρου του ΚΕΓΕ και του Ινστιτούτου Εσπεριδοειδών. 

  Δημιουργία  Κέντρου Εκπαίδευσης για Αγρότες με Προγραμματική Σύμβαση με τον ΕΛΓΟ "ΔΗΜΗΤΡΑ" και το ΥΠ.Α.Α.Τ. 

  Ανάπτυξη πρότυπου φυτωρίου για όλα τα είδη της τοπικής πανίδας. 

  Ο Δήμος Άργους - Μυκηνών θα προχωρήσει σε προγραμματική σύμβαση με τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, προκειμένου να αναλάβει την φύλαξη την συντήρηση και την λειτουργία του ΚΕΓΕ. Στις εγκαταστάσεις του ΚΕΓΕ θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται οι εκπαιδευτικές δράσεις του Οργανισμού, σε συνεργασία με τον Δήμο και τους γεωπόνους του.

  Οι εγκαταστάσεις εναλλακτικά μπορούν να χρησιμοποιούνται και από την Τουριστική Σχολή. 

  Το Ινστιτούτο Εσπεριδοειδών θα ανακαινισθεί, θα αποκτηθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός και θα λειτουργεί ως ερευνητικό κέντρο, με ιδιαίτερη προσοχή στις τοπικές καλλιέργειες. Εσπεριδοειδή, ελιές αμπέλια κ.α. θα αποτελούν τα βασικά προϊόντα, πάνω στα οποία θα εστιασθεί η επιστημονική έρευνα.

   

  ΛΑΣΚΑΡΙΔΕΙΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Ν. ΚΙΟΥ

  Λειτουργία του Μουσείου. Σχεδιασμός και λειτουργία επιμορφωτικών προγραμμάτων για παιδιά και ενήλικες.

  Πρόγραμμα επισκέψεων από σχολεία από την Αργολίδα την Πελοπόννησο και την υπόλοιπη Ελλάδα. Συνεργασία με το ΥΠ. Παιδείας.

  Ανάπτυξη διεθνών σχέσεων με ανάλογα ιδρύματα της ΚΙΟΥ στην Τουρκία. 

   

  ΚΙΑΝΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

  Ανάπτυξη των δυο Φεστιβαλικών Εκδηλώσεων του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου, που έχουν πολύχρονη παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα. Σταθερή χρηματοδότηση των εκδηλώσεων και προγραμματισμός, ώστε να διαρκούν όλους τους καλοκαιρινούς μήνες.

  Σύνδεση των εκδηλώσεων με την τοπική γαστρονομία και την τοπική παραγωγή, με παράλληλες αγροτουριστικές εκθέσεις και εκδηλώσεις.

  Διεθνοποίηση των εκδηλώσεων, με μετακλήσεις πολιτιστικών σχημάτων από πόλεις του εξωτερικού.

   

  ΠΕΛΑΡΓΟΣ

  Σε συνεργασία με την ΕΑΣΑ ΡΕΑ, μετατροπή του Ιστορικού Κτιρίου του Πελαργού σε Πολιτιστικό - Εκθεσιακό Κέντρο.

  Δημιουργία Μουσείου Πρωτογενούς Παραγωγής της Αργολίδας και Στέγαση του Αρχείου του Γιώργου Αντωνίου. Αξιοποίηση (αγορά)  του παρακείμενου οικοπέδου Θεοδοσιάδη, για ανοικτές πολιτιστικές και εκθεσιακές δραστηριότητες συν Parking.

  Στον χώρο μπορούν να φιλοξενούνται πολιτιστικές, εκθεσιακές και συνεδριακές εκδηλώσεις, σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ.

  Το κτίριο μπορεί να αξιοποιηθεί και μέσα από Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα.

  Διοργάνωση κάθε χρόνο μεγάλης εκδήλωσης για τις χαμένες πατρίδες, σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς, αφού η Νέα Κίος είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα προσφυγικού οικισμού, με ιδιαίτερα διατηρημένα τα προγονικά έθιμα.

   

  ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ 

  Πλήρης ανακαίνιση του Πνευματικού κέντρου. Μετατροπή του σε έναν ευέλικτο συνεδριακό και πολιτιστικό χώρο. Σε απόλυτη συνεργασία με την ΑΡΓΩ μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό μικρών συνεδριακών εκδηλώσεων, που θα ενισχύσουν την πληρότητά της, αλλά και την πληρότητα των ιδιωτικών μονάδων της περιοχής (ΙΓΝΑΤΙΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ).

  Παράλληλα θα συνεχίσει να φιλοξενεί μεγάλο αριθμό πολιτιστικών εκδηλώσεων της περιοχής. 

  Το Πνευματικό Κέντρο θα επεκταθεί, με μεταφορά του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε άλλο κτήριο του Δήμου στην Νέα Κίο.

   

  ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ

  Εκσυγχρονισμός και ανακαίνιση του Κλειστού Γυμναστηρίου. Προσθήκη 2 ακόμα αποδυτηρίων, αίθουσας συνεντεύξεων και αποθηκευτικών χώρων.

  Εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Γεωθερμία , Φωτοβολταϊκά), προκειμένου να ελαττωθούν τα λειτουργικά του έξοδα.

  Αγορά αθλητικού εξοπλισμού για την ανάπτυξη των αθλημάτων που φιλοξενεί (Π.χ. Δάπεδο Ταραφλεξ για το Χάντμπολ).

   

  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

  Δημιουργία Γηπέδου Ποδοσφαίρου με πλαστικό χόρτο. Το γήπεδο θα έχει την δυνατότητα να χωρίζεται σε δυο γήπεδα 7Χ7.

  Βελτίωση των αποδυτηρίων και των κερκίδων. 

  Βελτίωση των ανοικτών γηπέδων Μπάσκετ και δημιουργία ανοικτού γηπέδου Beach handball, Beach Volley και Beach soccer, που θα μας δώσουν την δυνατότητα φιλοξενίας πολλών καλοκαιρινών εκδηλώσεων, με προσέλκυση πολλών επισκεπτών στην Νέα Κίο.

   

  ΓΗΠΕΔΑ ΤΕΝΙΣ

  Πλήρης ανακαίνιση των γηπέδων τένις, προσθήκη λυόμενων αποδυτηρίων, λυόμενων κερκίδων, καλύτερου φωτισμού και σύγχρονου τερέν.

  ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ

  Ολοκλήρωση της παραχώρησης του γηπέδου από το ΥΠ.Α.Α.Τ.

  Αναβάθμιση του Γηπέδου Ποδοσφαίρου της Ν. ΚΙΟΥ.

  Βελτίωση του αγωνιστικού χώρου, των αποδυτηρίων, του φωτισμού, προσθήκη κερκίδων, αποθηκευτικών  χώρων και γυμναστηρίου.

   

  ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ 

  Δημιουργία πάρκου αφιερωμένου στο παιδί. Νομιμοποίηση της υπάρχουσας σύγχρονης παιδικής χαράς και προσθήκες εγκαταστάσεων, ειδικά για το παιδί, όπως πίστα για πατίνια, τοίχο αναρρίχησης , σύγχρονο κυλικείο, WC κλπ.

   

  ΠΑΡΚΟ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ 

  Μετατροπή του πάρκου κάτω από την γέφυρα, σε πάρκο για κατοικίδια ζώα.

  Ειδικές εγκαταστάσεις για τα ζώα και τους ιδιοκτήτες τους. 

  Ειδικά παιγνίδια agility  για κατοικίδια, νερό, δωρεάν σακούλες για ακαθαρσίες κ.α.

  (πχ. http://dogparkpf.blogspot.com)

   

  ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ και ΖΩΝΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

  Μαζί με την περιοχή της Παραλίας Αγίου Παντελεήμονα και Τημενίου, θα μελετηθεί η δυνατότητα δημιουργίας μια ζώνης παραλίας 3 περίπου χλμ.

  Η μελέτη θα προβλέπει τις παρεμβάσεις στον αιγιαλό, προκειμένου να δημιουργηθεί μια παραλία λουομένων, που θα αναπτύξει τουριστικά την περιοχή. Θα χρησιμοποιηθεί και η υπάρχουσα μελέτη - έρευνα του ΕΜΠ.

  Ανάπτυξη του Λιμενικού καταφυγίου (μοναδικού στην περιοχή), ως χώρο υποδοχής του μεγαλύτερου μέρους των αλιευτικών σκαφών της Αργολίδας.

  Δημιουργία σύγχρονης ιχθυόσκαλας και ανάπτυξή της, προκειμένου οι πολίτες της Αργολίδας να έχουν άμεση πρόσβαση στα καθημερινά αλιεύματα.

   

  ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΙΓΝΑΤΙΑ – ΒΙΛΑΣ ΡΑΣΣΙΑ

  Με παρεμβάσεις μας στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και την Υδρογραφική Υπηρεσία του ΥΠ.ΕΘ.Α. θα οριοθετήσουμε την περιοχή του Αιγιαλού οριστικά, θα νομιμοποιήσουμε τα υφιστάμενα κτήρια και θα προχωρήσουμε σε ανάπλαση της περιοχής, με στόχο την μετατροπή της σε χώρους αναψυχής και τουριστικών χρήσεων.

   

  ΕΡΑΣΙΝΟΣ - ΒΑΛΤΟΣ

  Αξιοποίηση της παραποτάμιας διαδρομής του ΕΡΑΣΙΝΟΥ, μετά την μελέτη που έκανε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την οριοθέτηση, διευθέτηση και αξιοποίηση της παραποτάμιας ζώνης του ποταμού.

  Δημιουργία μιας διαδρομής 5 χλμ περιπάτου, άθλησης και ποδηλάτου, με την ανάπτυξη στην διαδρομή των απαραίτητων υποδομών (πχ ηλεκτροφωτισμός, παγκάκια, βρύσες, κιόσκια κλπ).

  Δημιουργούμε την δυνατότητα και τις συνθήκες για να διοργανώσουμε στον χώρο του Βάλτου ένα μεγάλο Μουσικό Φεστιβάλ ντόπιων και ξένων συγκροτημάτων, με πιθανές δυνατότητες κατασκήνωσης από, νέους σε ηλικία, επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, ανάλογο με το Φεστιβάλ στο Νεστόριο.

   

  ΕΚΒΟΛΕΣ ΙΝΑΧΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ

  Βελτίωση  των αντιπλημμυρικών και ανάπλαση της παραποτάμιας ζώνης, με στόχο την μετατροπή της σε χώρο περιπάτου. Η διαδρομή μπορεί να αξιοποιηθεί για βόλτα με άλογα, με την συνεργασία των τοπικών Ιππικών Συλλόγων.

  Η αντιπλημμυρική προστασία θα πραγματοποιηθεί κατά μήκος του ποταμού και θα ξεπεράσει τα όρια της Νέας Κίου.

   

  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ 

  Με άξονα και έδρα την Νέα Κίο, θα δημιουργήσουμε ένα πανελλήνιο και στη συνέχεια ευρωπαϊκό δίκτυο προσφυγικών οικισμών, με σκοπό την ανάδειξη του σημερινού παγκόσμιου προσφυγικού προβλήματος. 

  Θεωρούμε ότι η πρωτοβουλία αυτή μπορεί να χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά προγράμματα. Σε πρώτη φάση δύναται να στεγαστεί στον Πελαργό. 

   

  ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ 

  Θα αναπτύξουμε τις σχέσεις με την Κίο (Τουρκία), με σκοπό την ανάπτυξη διαδημοτικών σχέσεων αλλά και τις σχολικές, πολιτιστικές, αθλητικές και τουριστικές ανταλλαγές. 

   

  ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΒΟΡΙΔΗ

  Αξιοποίηση του κληροδοτήματος, σύμφωνα με τις διαθέσεις του ευεργέτη. 

   

  ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

  Συντήρηση, ασφαλτόστρωση της οδού που διέρχεται μπροστά από το Νεκροταφείο, η οποία αν βελτιωθεί, δύναται να απορροφήσει μέρος της κίνησης προς το Άργος.

  Συντήρηση και ασφαλτόστρωση του δρόμου όπισθεν του Πελαργού.

  Συντήρηση και ασφαλτόστρωση του συνόλου του Αγροτικού Οδικού δικτύου της Νέας Κίου, σε προγραμματισμό τετραετίας.

   

  ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΧΑΔΑ ΣΤΑ ΓΚΡΙΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΛΥΜΜΑΤΟΛΑΣΠΗΣ

  Αναζήτηση της απαραίτητης χρηματοδότησης (περίπου 10.000.000€) και οριστική αποκατάσταση του ΧΑΔΑ στα Γκριμάρια, που μολύνει τα τελευταία χρόνια την ατμόσφαιρα της Νέας Κίου.

  Σε συνδυασμό με την λειτουργία του ΣΔΙΤ Πελοποννήσου και την λειτουργία του σταθμού μεταφόρτωσης σε εδάφη της Δ.Ε. Ν. Κίου, θα προχωρήσουμε στην ανάπλαση του ΧΑΔΑ, αλλά και του παρακείμενου χώρου απόθεσης της λυματολάσπης.

  Παράλληλα θα έρθουμε σε επαφή με την εταιρεία διαχείρισης και θα διεκδικήσουμε, μέσω των προγραμμάτων κοινωνικής ευθύνης της, αντισταθμιστικά οφέλη για τους δημότες της Νέας Κίου.

  Η υπό κατασκευή μονάδα πλησίον του ΧΑΔΑ, θα μετατραπεί σε Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ), το οποίο με παρεμβάσεις μας και μετά την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ, θα γίνει επισκέψιμο, προκειμένου να πετύχουμε την ευαισθητοποίηση των παιδιών και των νέων, στο κρίσιμο θέμα της ανακύκλωσης.

 • Αχλαδόκαμπος

  ΤΕΛΗ ΑΠΟ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

  Απόδοση των τελών από τις ανεμογεννήτριες στην Τοπική Κοινότητα, προκειμένου να επανεπενδυθούν στον Αχλαδόκαμπο.

  Δημιουργία Ταμείου Ανάπτυξης της περιοχής με τα χρήματα αυτά.

  Διεκδίκηση επίσης πρόσθετων ενισχύσεων από την εταιρεία, στα πλαίσια της κοινωνικής της ευθύνης, που θα στηρίζουν δράσεις της τοπικής κοινότητας και των τοπικών φορέων. 

   

  ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ - ΜΥΚΗΝΩΝ

  Με δεδομένη την ενεργητικότητα των αποδήμων του χωριού, καταστούμε τον Αχλαδόκαμπο Κέντρο Συνάντησης των Ομογενειακών Οργανώσεων των Αποδήμων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

  Διοργάνωση κάθε δύο χρόνια Ανταμώματος των Αποδήμων του Δήμου στον Αχλαδόκαμπο.

  Με την βοήθεια των Αποδήμων, κατασκευάζουμε όλες τις απαραίτητες υποδομές για τη εγκατάσταση του Κέντρου Αποδήμων.

  Αξιοποίηση για αυτό το λόγο του Πνευματικού Κέντρου, το οποία εξοπλίζεται ανάλογα, χρησιμοποιώντας τους πόρους από τις Ανεμογεννήτριες.

   

  ΓΙΟΡΤΗ ΕΛΙΑΣ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

  Ετήσια διοργάνωση με τους τοπικούς φορείς και τις ομογενειακές οργανώσεις της γιορτής της ελιάς και του ελαιολάδου.

  Στόχος μας η ανάδειξή της σε μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Αργολίδας και η προσέλκυση πλήθους επισκεπτών.

  Επίσης, μέσα από την γιορτή αναδεικνύουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της παραγωγής και συμβάλουμε στην εμπορικότητα του προϊόντος. Όλα αυτά θα συνδυαστούν και με τα υψηλής ποιότητας κτηνοτροφικά προϊόντα της περιοχής. 

   

  ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 

  Στήριξη τοπικών συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών, προκειμένου να περάσουν στην τυποποίηση του εξαιρετικού λαδιού της περιοχής και στην ανάπτυξη εξαγωγικής δραστηριότητας, για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος.

  Ο Δήμος θα αναλάβει να ενισχύσει την προβολή των προϊόντων στο εξωτερικό, με την συμμετοχή σε εκθέσεις και άλλες υποστηρικτικές δραστηριότητες.

   

  ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 

  Μέσα από το LEADER και άλλα Ευρωπαϊκά Προγράμματα μπορούν να αναπτυχθούν αγροτουριστικές δράσεις (ξενώνες , παραδοσιακές ταβέρνες, φούρνοι, επισκέψιμα αγροκτήματα κ.α.), οι οποίες θα αναδείξουν το χωριό σε χειμερινό προορισμό αναψυχής.

  Ο Δήμος θα υποστηρίξει την ενημέρωση των δημοτών για τις δράσεις αυτές και θα σταθεί αρωγός στην υλοποίησή τους. 

   

  ΓΗΠΕΔΟ ΑΧΛΑΔΟΚΑΜΠΟΥ

  Πλήρης ανακαίνιση του γηπέδου του Αχλαδοκάμπου.

  Κατασκευή χλοοτάπητα και νέων αποδυτηρίων και γυμναστηρίου.

  Πιθανή και η αξιοποίηση του Δημοτικού ξενώνα, για την φιλοξενία ομάδων για προετοιμασία, λόγω υψομέτρου. 

   

  ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΣ ΝΕΡΑ ΑΧΛΑΔΟΚΑΜΠΟΥ

  Μέσα από το LEADER κατασκευάζουμε τον δρόμο προς το Μοναστήρι στα Νερά του Αχλαδοκάμπου, προκειμένου να αναπτύξουμε έναν ακόμη υπέροχο χώρο αναψυχής του Δήμου μας.

  Στον χώρο θα δημιουργηθούν επίσης και όλες οι απαραίτητες υποδομές (κιόσκια, παγκάκια, υπαίθριες ψησταριές κλπ), για την χρήση τους από τους επισκέπτες. 

   

  ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ο. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΧΛΑΔΟΚΑΜΠΟ 

  Προχωράμε στη συντήρηση, ασφαλτόστρωση και ηλεκτροφωτισμό του δικτύου από την Ε.Ο. Άργους - Τρίπολης προς Αχλαδόκαμπο, προκειμένου να το καταστήσουμε ασφαλές και να υποστηρίξουμε μέσα από ένα επαρκές δίκτυο, όλες τις παραπάνω δράσεις.

 • Πρώην Δήμος Λέρνας

  (Ανδρίτσα, Κιβέρι, Μύλοι, Σκαφιδάκι)

  ΚΙΒΕΡΙ

  ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΙΒΕΡΙΟΥ: Αναβάθμιση, βελτίωση, συντήρηση και οδοφωτισμός της εισόδου του Κιβερίου, με στόχο την ασφαλέστερη διέλευση των επισκεπτών, τόσο του Κιβερίου, όσο και της Κυνουρίας. 

  ΞΟΒΡΙΟΣ: Αντιπλημμυρικά έργα στον Ξοβριό, για την θωράκιση του χωριού, σύμφωνα με μελέτη που υπάρχει. Ειδικά θα πρέπει να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα στην εκβολή και να αποκατασταθεί η κακοτεχνία που έγινε, με την καταστροφή της πεζογέφυρας και την διαμόρφωση που πραγματοποιήθηκε. 

  ΛΙΜΑΝΙ: Ένταξη στο ΠΕΠ του έργου ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΚΙΒΕΡΙΟΥ. Αποτέλεσμά του μπορεί να είναι η φιλοξενία, εκτός των αλιευτικών σκαφών και μικρού αριθμού σκαφών αναψυχής. Η φιλοξενία τουριστικών σκαφών θα δώσει μια άλλη προοπτική στην ανάπτυξη του Κιβερίου.

  ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΙΒΕΡΙΟΥ: Προβολή του Κιβερίου σε εκθέσεις κυρίως στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Οργάνωση των ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων σε σύλλογο και ενίσχυση των δράσεων προβολής της περιοχής. Έκδοση ειδικού τουριστικού οδηγού για το Κιβέρι και τη Λέρνα, προκειμένου να τονίσουμε την τεράστια ιστορική και τουριστική αξία της περιοχής.

  ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΜΥΛΟΙ-ΚΙΒΕΡΙ: Αξιοποίηση της μελέτης που ετοιμάζει ο Δήμος και δημιουργία πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου, που θα συνδέει τους Μύλους με το Κιβέρι. Απαραίτητη προϋπόθεση, η μελέτη του προβλήματος της διάβρωσης και η λήψη άμεσων μέτρων για την καταπολέμησή του.

  ΚΤΗΡΙΟ ΠΑΛΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ: Αξιοποίηση και μετατροπή του παλιού σχολείου σε χώρο πολλαπλών χρήσεων και πολιτιστικό χώρο. Θα παραχωρηθεί κατόπιν, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί και από τους πολιτιστικούς συλλόγους του χωριού (Πολιτιστικό και Χορευτικό).

   

  ΜΥΛΟΙ

  ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

  ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΛΕΡΝΑΣ

  Άμεσα θα προχωρήσουμε στην κατασκευή του Αρχαιολογικού Πάρκου με τους Άθλους του Ηρακλή στον Δημοτικό χώρο πίσω από το Κοινοτικό Κατάστημα.

  Ταυτόχρονα θα  προχωρήσουμε σε μια μεγάλη ανάπλαση του χώρου με στόχο την ενοποίηση με τον Αρχαιολογικό χώρο και την δημιουργία ενός μεγάλου επισκέψιμου χώρου. Παράλληλα θα πιέσουμε να προχωρήσει και στην κατασκευή των υποδομών (Εκδοτήριο, φυλάκιο, WC, διάδρομοι πρόσβασης κ.α.) που προβλέπει η μελέτη του ΤΑΠΑ και του ΥΠ.ΠΟ. στον γειτονικό χώρο προκειμένου να βελτιωθεί η πρόσβαση τόσο στον Αρχαιολογικό Χώρο όσο και στις πηγές.

  ΚΑΣΤΡΟ ΜΥΛΩΝ

  Ο Δήμος θα χρηματοδοτήσει μελέτη για την αναστήλωση του Κάστρου των Μύλων και την αξιοποίηση του. Μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη πρόθεση μας είναι να το εντάξουμε στο ΕΣΠΑ

  ΠΑΡΚΟ ΟΣΕ

  Σε Προγραμματική Σύμβαση με τον ΟΣΕ και την ΓΑΙΑ ΟΣΕ θα προχωρήσουμε στην ανάπλαση του χώρου του Σιδηροδρομικού Σταθμού και του Αμαξοστασίου των Μύλων. Ήδη σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα έχουμε προχωρήσει σε επαφές με τον Όμιλο ΟΣΕ προκειμένου σε συνεργασία με την Περιφέρεια να αναθέσουμε μελέτη για την ανάπλαση. Για τον συγκεκριμένο χώρο υπάρχει προχωρημένη προμελέτη που προσεγγίζει εντυπωσιακά την ανάπτυξη του έργου κι έχει γίνει στα πλαίσια διατριβής ντόπιας μηχανικού.

  ΛΙΜΕΝΑΣ ΜΥΛΩΝ

  Άμεσα θα προχωρήσουμε σε βελτίωση του λιμενοβραχίωνα και σε ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου καθώς και της παρακείμενης παραλίας.

  ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ

  Θα ολοκληρώσουμε την μεταφορά του Νεκροταφείου όπως προέβλεπε η μελέτη του παλιού Δήμου Λέρνας. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύουμε ουσιαστικά τις πηγές.

  ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΛΕΡΝΑΣ

  Θα αναζητήσουμε και θα απαιτήσουμε άμεσα την ένταξη και την ολοκλήρωση του έργου της Αποχέτευσης ως έργο που αφορά το σύνολο της Π.Ε. Αργολίδας αφού ουσιαστικά αφορά την οριστική προστασία των πηγών που υδρεύουν όλο το Αργολικό Πεδίο. Το έργο είτε θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ είτε από εθνικούς πόρους. Ο νέα Δημοτική Αρχή θα αναδείξει άμεσα την αναγκαιότητα του και θα επιτύχει την χρηματοδότηση και την κατασκευή του.

  ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΟΔΟΣ Μύλων - Κιβερίου

  Μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη που έχει αναθέσει ο Δήμος θα αναζητήσουμε άμεσα χρηματοδότηση προκειμένου να κατασκευάσουμε το έργο. Παράλληλα θα αναθέσουμε μελέτη σχετικά με την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών αφού κατά μήκος της συγκεκριμένης διαδρομής παρουσιάζεται έντονο το φαινόμενο αυτό.

  ΚΑΛΑΜΑΚΙ

  Θα αναδείξουμε τον παραδοσιακό και αγροτικό οικισμό του Καλαμακίου μέσα από ένα πρόγραμμα διαμόρφωσης των Δημοτικών Οδών με πλακόστρωση και θα αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που δίνουν οι εξαιρετικές καλλιέργειες για να αναδείξουμε τον ιδιαίτερο αγροτικό του χαρακτήρα. Κέντρο των δραστηριοτήτων μας θα αποτελέσει ο χώρος του Παλαιού Σχολείου που θα ανακαινισθεί.

   

  ΣΚΑΦΙΔΑΚΙ

  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΑΦΙΔΑΚΙΟΥ

  Θα προχωρήσουμε σε ανέγερση σύγχρονου Δημοτικού Σχοείου που θα στεγάσει το Δημοτικό Σχολείο Σκαφιδακίου. Στόχος μας η ανάπτυξη του σε ένα εξαιρετικό περιφερειακό δημοτικό σχολείο.

   

  ΓΗΠΕΔΟ ΣΚΑΦΙΔΑΚΙΟΥ

  Θα προχωρήσουμε σε αμεση αποκατάσταση του Γηπέδου Σκαφιδακίου με έργα που θα αφορούν Κερκίδες , Αποδυτήρια Αγωνιστικό χώρο προσθέτοντας έναν ακόμα άρτιο Αθλητικό Χώρο στον Δήμο μας.

   

  ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ

  Η ιδιαιτερότητα της Δημοτικής Κοινότητας Σκαφιδακίου με την εξαιρετική Αγροτική Παραγωγή απαιτεί την εκτέλεση ενός καλά σχεδιαμένου προγράμματος Αγροτικής Οδοποιίας

   

  Κόμβος Εισόδου προς Σκαφιδάκι.

  Για την ασφάλεια των κατοίκων θα κατασκευάσουμε ισόπεδο κόμβο στην συμβολή της Δημοτικής Οδού προς Σκαφιδάκι με την Ε.Ο. Άργους Τρίπολης σύμφωνα με την Μελέτη που έχει υλοποιήσει η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

   

  ΑΝΔΡΙΤΣΑ

  ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΕΟ ΣΠΗΛΙΟΤΑΚΗ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΑΝΔΡΙΤΣΑ

  Σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα συντηρήσουμε και θα βελτιώσουμε την Επαρχιακή Οδό προς Ελαιοχώρι με την κατασκευή όλων των απαραίτητων τεχνικών έργων.

  ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΓΕΦΥΡΙΩΝ ΟΣΕ

  Θα συνεργαστούμε με τον ΟΣΕ και την ΓΑΙΑ ΟΣΕ προκειμένου να συντηρήσει τα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής γεφύρια που βρίσκονται στην περιοχή. Θα φροντίσουμε να τα φωτίσουμε προκειμένου να αποτελούν αξιοθέατο της περιοχής. Στο ίδιο πλαίσιο συνεργασίας θα περιλάβουμε και την συντήρηση του Σιδηροδρομικού Σταθμού.

  ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΝΔΡΙΤΣΑΣ

  Η Ανδρίτσα είναι ένας όμορφος οικισμός που θα πρέπει να αναδειχθεί από τν Δήμο. Θα σχεδιάσουμε από κοινού με τους κατοίκους ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων και ενεργειών που θα συμβάλει στην ανάπτυξη του αλλά και την ανάδειξη του σε έναν επισκέψιμο οικισμό

 • Δημοτική Ενότητα Λυρκείας

  ΚΑΡΥΑ

  ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ

  Ο παραδοσιακός Οικισμός της Καρυάς μπορεί να αποτελέσει έναν εξαιρετικό ορεινό τουριστικό  προορισμό. Οι εξαιρετικές ομορφιές της, σε συνδυασμό με το υψόμετρο, τα εξαιρετικής ποιότητας αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, αλλά και η σχετικά εύκολη πρόσβαση δημιουργούν τις απαραίτητες συνθήκες για την τουριστική ανάδειξη της Καρυάς και της γύρω περιοχής.

  Τα μικρά σοκάκια με τα υπέροχα πέτρινα σπίτια , το Πλατανόδασος , η Παναγίτσα και πολλά άλλα μέρη μπορούν να γίνουν με τον κατάλληλο σχεδιασμό επισκέψιμα και να φέρουν πολλούς επισκέπτες δημιουργώντας μια άλλη οικονομία στην περιοχή.

  Αναγκαία είναι πλέον η ενίσχυση πρωτοβουλιών ανάπτυξης αγροτουριστικών επιχειρήσεων που θα στηρίξουν έμπρακτα την τουριστική ανάπτυξη της περιοχης (Ξενώνες , Φούρνοι Ταβέρνες , εταιρείες υποστήριξης ορεινών εκδηλώσεων, κ.α.)

  Η διοργάνωση με την βοήθεια του Δήμου πολλών πολιτιστικών, αθλητικών και αγροτουριστικών εκδηλώσεων θα συμβάλει αποφασιστικά στην ανάδειξη της περιοχής.

  Επίσης η υποστήριξη από τον Δήμο με στόχο την ανάδειξη της περιοχής σε χώρο φιλόξενο σε γυρίσματα δημοφιλών τηλεοπτικών και κινηματογραφικών σειρών επίσης θα συμβάλει αποφασιστικά στην ανάδειξη της περιοχής μέσα από την δημοσιότητα που θα προσδώσει στην περιοχή (όπως το σήριαλ Καφέ της Χαράς).

  ΟΡΕΙΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ

  Η Μελέτη της Περιφέρειας για τα μονοπάτια της Αργολίδας μας δίνει την ευκαιρία να αναδείξουμε μια σειρά από ορεινά μονοπάτια με κορυφαίο αυτό που ξεκινάει από την Πλατεία της Καρυάς διασχίζει το Πλατανόδασος και καταλήγει στην κορυφή του Αρτεμίσιου ή τον Κτενιά.

  Η ολοκλήρωση της Μελέτης θα ίναι η ένταξη των μονοπατιών στα Ευρωπαϊκά Μονοπάτια που θα δώσει έναν άλλο χαρακτήρα στην επισκεψιμότητα της περιοχής.

  ΑΝΑΡΡΙΧΗΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΧΟΥΝΗΣ

  Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την δημιουργία του Αναρριχητικού Πάρκου της Χούνης. Με περισσότερες από 1.000 διαδρομές , εύκολη πρόσβαση και πολύ κοντά στο Άργος και το Ναύπλιο μπορεί να αποτελέσει πολύ σύντομα Κέντρο Ορειβατικού κι Αναρριχητικού Τουρισμού.

  Ο Δήμος Άργους θα πρέπει να βελτιώσει την προσβασιμότητα στο Πάρκο και να δημιουργήσει υποδομές φιλοξενίας προκειμένου να προχωρήσει σε εκδηλώσεις κι αγώνες.

  ARTEMISIO MOUNTAIN RUN κ. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΝΟΥ

  Σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους θα προχωρήσουμε σε συνδιοργάνωση στοχευόμενων εκδηλώσεων προκειμένου να προσελκύσουμε επισκέπτες στην περιοχή.

  Ο Ορεινός Δρόμος ARTEMISIO MOUNTAIN RUN που διοργανώθηκε σε συνεργασία της Περιφέρειας και του Πολιτιστικού Συλλόγου αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για την ανάπτυξη τέτοιων εκδηλώσεων.

  Η διοργάνωση κάθε χρόνο εκδηλώσεων δρόμου , μηχανών , ποδηλάτων ή περιπάτου θα ενισχύσει την συνολική προσπάθεια ανάδειξης.

  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΥΑΣ

  Το Δημοτικό Σχολείο της Καρυάς θα παραχωρηθεί στον Πολιτιστικό Σύλλογο προκειμένου να στεγάσει εκεί τις δραστηριότητές του. Θα ανακαινιστεί από τον Δήμο για να μπορεί να φιλοξενήσει ακόμα και επισκέπτες που συμμετέχουν στα δρώμενα του χωριού (πχ. ARTEMISIO MOUNTAIN RUN)

  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΡΥΑΣ

  Θα αξιοποιήσουμε το Δημοτικό Γήπεδο βάζοντας φυσικό χλοοτάπητα και ανακαινίζοντας τον χώρο και τα αποδυτήρια.

  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΞΕΝΩΝΑ

  Με πρόγραμμα που θα καταρτίσει η ΑΡΓΩ θα προχωρήσουμε στην άμεση  αξιοποίηση εγκαταλειμμένων κτηρίων του χωριού τα οποία μετά από την αναστήλωση τους θα χρησιμοποιηθούν ως ξενώνες που θα καλύψουν τις ανάγκες των επισκεπτών.

  ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΑΡΥΑΣ

  Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης από την Περιφέρεια θα προχωρήσουμε στο έργο της κατασκευής του έργου της αποχέτευσης της Καρυάς το οποίο θα λύσει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα της περιοχής.

  ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΡΥΑ ΝΕΣΤΑΝΗ

  Θα προχωρήσουμε στην βελτίωση συντήρηση και ασφαλτόστρωση του δρόμου από Καρυά προς Νεστάνη δίνοντας μια ακόμα οδική διέξοδο του χωριού προς Αρκαδία.

   

  ΓΥΜΝΟ

  ΦΑΡΜΑΚΑΣ

  Ο Ορεινός όγκος του Φαρμακά θα πρέπει να αποτελέσει ένα μεγάλο Βοτανολογικό Πάρκο επισκέψιμο για όλους. Σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο θα διοργανώνουμε εκεί ημερίδες , περιπάτους και συνέδρια μέσω των οποίων θα αναδείξουμε την περιοχή και θα την καταστήσουμε επισκέψιμη για όλους. Απαραίτητη προϋπόθεση η Βελτίωση του Οδικού Δικτύου που ήδη προωθείτε από την περιφερειακή Ενότητα.

  ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ

  Οι Κατασκηνώσεις Φαρμακά παραχωρηθήκαν στην Εκκλησία από την σημερινή Δημοτική Αρχή προκειμένου να αξιοποιηθούν. ήδη ο Μητροπολίτης προχωρά σε συνολική ανακαίνιση τους με στόχο να λειτουργήσουν το 2020.

  Ο Δήμος θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε εξαγορά ή απαλλοτρίωση γειτονικών οικοπέδων για να προχωρήσουμε σε κατασκευή γηπέδων και πρόσθετων αθλητικών εγκαταστάσεων με στόχο την αθλητική τους εκμετάλλευση από ομάδες της περιοχής κι όχι μόνο.

  Επίσης θα πρέπει να συνδέσουμε την λειτουργία των Κατασκηνώσεων με την δημιουργία Βοτανολογικού Πάρκου στον Ορεινό Όγκο του Φαρμακά.

  ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΟΙΝΟΠΟΙΙΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

  Η περιοχή του Γυμνού είναι μια ιδιαίτερα ανεπτυγμένη οινοποιητική περιοχή της Ζώνης Νεμέας. Θα πρέπει σε συνδυασμό με το Μαλανδρένι να αναδείξουμε τα κρασιά μας  και τους ντόπιους παραγωγούς.

  Ο Δήμος θα δημιουργήσει διαφορες εκδηλώσεις ανάδειξης του προϊόντος με σκοπό να αναπτυχθεί ο Οινικός Τουρισμός σε συνεργασία με τις όμορες περιοχές της Νεμέας.

  Παράλληλα τα κρασιά μας θα ταξιδεύουν σε όλες τις εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

  ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

  Θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να βελτιωθεί από την Περιφέρεια ο οδικός άξονας προς Γυμνό αλλά και να ολοκληρωθούν τα έργα στον ορεινό δρόμο Γυμνό – Φαρμακάς.

   

  ΣΤΕΡΝΑ

  ΓΙΟΡΤΗ ΒΕΡΥΚΟΚΟΥ

  Η εμβληματική για το χωριό Γιορτή του Βερίκοκου θα ενισχυθεί από τον Δήμο με σκοπό τόσο την ανάδειξη του προϊόντος όσο και την ανάδειξη του χωριού.

   

  ΛΥΡΚΕΙΑ

  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΡΕΙΝΟ ΑΡΓΟΣ

  Στο χωριό θα αναπτυχθεί η Πρωτοβουλία ΟΡΕΙΝΟ ΑΡΓΟΣ την οποία θα στεγάσουμε στο Δημαρχείο του Πρώην Δήμου Λυρκείας.

  Η Πρωτοβουλία αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεων και εκδηλώσεων σε όλο τον ορεινό όγκο του Δήμου Άργους Μυκηνών. Στόχος μας η δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης μιας αειφόρου οικονομικής ανάπτυξης των ορεινών χωριών και η ανάδειξη των υπέροχων ορεινών τόπων του Δήμου μας.

   

  ΚΑΠΑΡΕΛΙ – ΝΕΟΧΩΡΙ

  Στα δύο αυτά μικρά χωριά θα πρέπει να προχωρήσουμε σε κατασκευή κοινωνικών υποδομών όπως Παιδικές Χαρές αίθουσες εκδηλώσεων κλπ χρησιμοποιώντας όλους τους δυνατούς Δημοτικούς χώρους. Όπου αυτοί δεν υπάρχουν θα πρέπει να προχωρήσουμε σε εξαγορές προκειμένου να τους δημιουργήσουμε. Στόχος μας θα πρέπει να είναι να προκαλέσουμε τις συνθήκες που θα οδηγήσουν σε νέους ανθρώπους να παραμείνουν ή να επιστρέψουν στα χωριά

   

  ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ

  ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

  Το Κεφαλόβρυσο χαρακτηρίζεται από τις πηγές και τα νερά του. Ο Δήμος θα αναπτύξει ένα συνολικό πρόγραμμα ανάδειξης των πηγών και των μονοπατιών της περιοχής. Θα μελετήσουμε τα μονοπάτια και θα δημιουργήσουμε διαδρομές ορεινών περιπάτων με κέντρο και άξονα το Κεφαλόβρυσο. Στο πλαίσιο αυτό θα αναδείξουμε τους Νερόμυλους της περιοχής στο πρότυπο του ήδη ανακαινισμένου Νερόμυλου από τον Πρώην Δήμο Λυρκείας (επί Δημαρχίας Γ. Γιαννάκη)

  Στα πλαίσια του σχεδιασμού μας θα πρέπει να αναδείξουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν στην περιοχή για την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του Κεφαλόβρυσου και την ανάπτυξη τουριστικών δραστηριοτήτων. Η πολύ εύκολη πρόσβαση από το Εθνικό Δίκτυο αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής για την ανάπτυξη της Τουριστικής Επιχειρηματικότητας.

  Η ανακαίνιση των εκπληκτικών πετρόκτιστων σπιτιών του χωριού και η ανάδειξή του σε Ορεινό Τουριστικό προορισμό αποτελεί για εμάς βασικό στόχο μας.

  ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

  Το Σπήλαιο αποτελεί ένα εκπληκτικό φυσικό μνημείο που θα πρέπει να αναδειχθεί. Θα προχωρήσουμε αμέσως σε μελέτη ανάδειξης του Σπηλαίου προκειμένου να δημιουργήσουμε όλες τις απαραίτητες υποδομές για να γίνει προσβάσιμο και επισκέψιμο. Παράλληλα θα προχωρήσουμε σε χαρτογράφηση του για να το παρουσιάσουμε σε όλα τα Σπηλαιολογικά Συνέδρια και να το αναδείξουμε σε διεθνές επίπεδο.

  Για όλο τον σχεδιασμό ανάδειξης θα αξιοποιήσουμε και θα συνεργασθούμε με τον Τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο που έχει κάνει ήδη εξαιρετική δουλειά για την ανάδειξη του χωριού.

  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ

  Θα βελτιώσουμε και θα δημοπρατήσουμε με πλήρη διαφάνεια το Δημοτικό Αναψυκτήριο προκειμένου να δημιουργηθεί ένας απαραίτητος για την ανάπτυξη των παραπάνω δραστηριοτήτων.

  ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

  Σε συνεργασία με το Ίδρυμα που διαχειρίζεται το Μουσείο θα προχωρήσουμε άμεσα σε αξιοποίηση του με σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων για τους επισκέπτες και ιδιαίτερα για τα παιδιά με σκοπό να το καταστήσουμε επίκεντρο των επισκέψεων στο Κεφαλόβρυσο. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα υλοποιούνται σε όλο το χωριό και θα περιλαμβάνουν περιπάτους, ξεναγήσεις, διαλέξεις, προβολές, αγροτουριστικές δράσεις και μαθήματα πάνω σε παλιές δραστηριότητες π.χ. άλεσμα , φούρνισμα, νεροτριβή κλπ .

 • Τοπικές Κοινότητες Πρώην Δήμου Άργους

  ΚΕΦΑΛΑΡΙ

  ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΧΩΡΟΥ ΠΗΓΗΣ & ΑΛΣΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΡΙΟΥ

  Ανάθεση μελέτης και υλοποίηση έργου ανάπλασης. 

  Στόχος μας η δημιουργία ενός σύγχρονου χώρου αναψυχής με δυνατότητα φιλοξενίας πολλών επισκεπτών με στόχευση την ανάπτυξη των υπηρεσιών εστίασης. 

  Το άλσος θα πρέπει να αναπλασθεί  εξαρχής με την αποψίλωση των αρρώστων κι επικίνδυνων δέντρων την εκ νέου φύτευσης φυτών και την νομιμοποίηση και ανακαίνιση του περιπτέρου. Ηλεκτροφωτισμός του Άλσους και του περί την πηγή μέρους. 

  Ανάδειξη μιας παραδοσιακής νεροτριβής που θα αναδεικνύει την άμεση σχέση του χωριού και των κατοίκων του με το νερό και την πηγή. 

  Δημιουργία σύγχρονης παιδικής χαράς στο χώρο του Άλσους. 

  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

  Ο εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής θα πρέπει  να συνδυαστεί με ένα πλέγμα εκδηλώσεων που προτείνω να είναι οι παρακάτω:

  - Αύξηση της διαρκείας του πανηγυριού σε πέντε ημέρες. 

  - Μουσική συναυλία στο χώρο της πηγής 

  - Δρόμος από το Κεφαλάρι στην Ζόγκα 

  - Παράσταση Παραδοσιακών χορών. 

  - Έκθεση Τοπικών Αγροτικών Προϊόντων σε όλη τη διάρκεια του Πανηγυριού. 

   

  ΔΑΛΑΜΑΝΑΡΑ

  ΠΑΛΑΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

  Προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της Εκκλησίας για την αξιοποίηση του Παλιού σχολείου της Δαλαμανάρας. Με την μετατροπή του σε πολιτιστικό κέντρο (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων) απελευθερώνονται χώροι στο νέο σχολείο. Διαμόρφωση του αύλειου χώρου σε πλατεία του χωριού.

  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΑΛΑΜΑΝΑΡΑΣ

  Προσθήκη αιθουσών στο Σχολείο με αγορά ή απαλλοτρίωση του παρακείμενου οικοπέδου. Δημιουργία ανοικτών ή κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων. 

  ΓΗΠΕΔΟ ΔΑΛΑΜΑΝΑΡΑΣ

  Μετά την αναβάθμιση του γηπέδου από την Περιφέρεια μπορούμε να απαλλοτριώνουμε γειτονικά οικόπεδα 20 περίπου στρεμμάτων και να δημιουργήσουμε εκεί ένα σύγχρονο κι ολοκληρωμένο αθλητικό κέντρο.

  ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

  Αξιοποίηση του οικοπέδου που έχουμε απο κοινού με τον Δημο Ναυπλιέων και την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Μπορούμε στην λογική του Τεχνολογικού Πάρκου να προχωρήσουμε σε μελέτη και ανάπτυξη θυρίδων επιχειρηματικότητας που θα προσελκύσουν νεοπαγείς επιχειρήσεις και επιχειρήσεις νέων τεχνολογιών. Σίγουρα θα πρέπει να συστήσουμε μια ΑΕ μαζί με τους εταίρους μας για την αξιοποίηση του οικοπέδου συνολικής έκτασης περίπου 73.000 μ2 

  ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΑΛΑΜΑΝΑΡΑΣ

  Η παραλία θα αξιοποιηθεί συνολικά μαζί με την παραλία της Ν. Κίου και του Τημένιου προκειμένου να διαμορφώσουμε μια μεγάλη παραλία που θα αξιοποιηθεί και Τουριστικά. Θα γίνει μια προσπάθεια για την επιστημονική υποστήριξη των θεραπευτικών ιδιοτήτων της λάσπης και των θαλάσσιων φυτών της περιοχής. 

   

  ΕΛΛΗΝΙΚΟ

  ΠΥΡΑΜΙΔΑ

  Ανάδειξη της Πυραμίδας του Ελληνικού. Αναστήλωση από την Εφορία  Αρχαιοτήτων και ανάπλαση ανάδειξη του περιβάλλοντα χώρου. Η απαραίτητη μελέτη θα χρηματοδοτηθεί από τον Δήμο.

  Στόχος η αύξηση της επισκεψιμότητας του χώρου και η δημιουργία ενός φυλασσόμενου και επισκέψιμου Αρχαιολογικού Χώρου στα πλαίσια των Πολιτιστικών – Αρχαιολογικών διαδρομών που θα οργανώσουμε.

  Η περιοχή θα χρειαστεί και υποδομές όπως Parking, φυλάκιο, WC, και αίθουσα όπου θα διοργανώνονται εκπαιδευτικά προγράμματα.

  ΖΟΓΚΑ

  Αξιοποίηση του Εκκλησιαστικού Χώρου και του Συνεδριακού Κέντρου για την ανάπτυξη τόσο του Θρησκευτικού αλλά και του Συνεδριακού Τουρισμού με πρωτοβουλίες του Δήμου Άργους Μυκηνών. Σε συνδυασμό με τον Αρχαιολογικό Χώρο της Πυραμίδας θα διοργανώνουμε εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία από όλη την χώρα.

  ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ-ΜΠΟΥΓΑ-ΤΟΥΡΝΙΚΙ

  Με στοχευμένες παρεμβάσεις, όπως η ολοκλήρωση του δρόμου Κρύα Βρύση – Μπούγα – Τουρνίκι, αναδεικνύουμε την περιοχή ως ένα σύνολο παραδοσιακών οικισμών, όπου θα αναπτυχθούν δράσεις ορεινής πεζοπορίας , ορεινής ποδηλασίας , ορειβασίας και ανάδειξης του φυσικού τρόπου ζωής.

   

  ΠΥΡΓΕΛΑ

  ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

  Εξοπλισμός και ανακαίνιση της αίθουσας της εκκλησίας, προκειμένου να έχουμε έναν άρτιο χώρο, που θα στεγάσει τις εκδηλώσεις του χωριού και του τοπικού συλλόγου.

  ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

  Ανακαίνιση του Κοινοτικού Καταστήματος,  προκειμένου να στεγάσουμε και εκεί δραστηριότητες του χωριού.

  ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ

  Η λειτουργία του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ στην Πυργέλα σηματοδοτεί την περιοχή ως έναν τόπο αλληλεγγύης και προσφοράς. Θα αξιοποιήσουμε την ευκαιρία καθιστώντας την Πυργέλα το κέντρο των δραστηριοτήτων του Δήμου για τα άτομα με Αναπηρίες.

  Σε συνεργασία με τον Σύλλογο και την τοπική Εκκλησία θα βοηθήσουμε για την ολοκλήρωση του ΚΔΑΠ, με την δημιουργία Ξενώνα για ΑΜΕΑ, αξιοποιώντας όλους του δυνατούς πόρους και τις δωρεές.

  ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΧΩΡΟΥ ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

  Δημοπρατούμε την ανάπλαση του χώρου μεταξύ της Εκκλησίας και του Κοινοτικού Καταστήματος, δημιουργώντας ουσιαστικά έναν χώρο ανοικτής συνάθροισης των κατοίκων, που λείπει από το χωριό, καθιστώντας τον το κέντρο της κοινότητας.

  ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

  Κατασκευή σύγχρονου Ανοικτού Αθλητικού χώρου, εκεί που βρισκόταν το Γήπεδο Μπάσκετ, προκειμένου να δώσουμε διέξοδο στα παιδιά του χωριού.

   

  ΛΑΛΟΥΚΑ

  Ανάπλαση Χώρου Παράλληλα με Κεντρική Οδό

  Ανάπλαση του χώρου παράλληλα με την κεντρική οδό, δημιουργώντας έναν πολύ μεγάλο χώρο αναψυχής και δραστηριοτήτων στο χωριό.

  Παράλληλα θα παρέμβουμε με εγκαταστάσεις αποχέτευσης των όμβριων της κεντρικής οδού.

  Ανάπλαση Ενοποίηση Πλατείας Αγ. Κυριακής

  Στην συνέχεια του παραπάνω, θα αναπλάσουμε την Πλατεία και τον χώρο περί την Αγία Κυριακή, καθιστώντας τον το ουσιαστικό κέντρο του Χωριού.

  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΛΟΥΚΑ

  Δίνουμε τέλος στην διαμάχη για την χρήση του Σχολείου. Αρχικά με κοινή χρήση από τον Σύλλογο Γυναικών και την Ομάδα Διάσωσης και κατόπιν με συνολική χρήση από το χωριό και τους συλλόγους του, βρίσκοντας οριστική λύση στην στέγαση της Ομάδας Διάσωσης σε άλλο χώρο.

  Παράλληλα θα προχωρήσουμε σε άμεση ανακαίνιση του Σχολείου και του Αύλειου Χώρου, προκειμένου να δημιουργηθεί άμεσα ένας άρτιος χώρος εκδηλώσεων στο Λάλουκα.

   

  ΗΡΑ

  Ανάπλαση Ενοποίησης χώρου Κεντρικής Πλατεία και Παιδικής Χαράς

  Άμεσα θα αναπλάσουμε και θα ενοποιήσουμε τους χώρους περί την Παιδική Χαρά την οποία θα εκσυγχρονίσουμε καθιστώντας τον το Κέντρο συνάθροισης του χωριού

  Ανάπλαση οικοπέδου ΚΥΔ πλησίον Αντλιοστασίων.

  Ολοκλήρωση της παραχώρησης του οικοπέδου της Κτηματικής και αξιοποίησή του ως χώρο αναψυχής, όσο από αυτό δεν χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη των αγροτικών δραστηριοτήτων του ΤΟΕΒ.

  Δημιουργία Κέντρου ανάδειξης σύγχρονων τρόπων Αγροτικής Παραγωγής

  Στον παραπάνω χώρο θα κατασκευάσουμε μια λειτουργική αίθουσα, όπου θα διοργανώσουμε προγράμματα για μαθητές, αλλά και αγρότες, που θα επισκέπτονται το σύγχρονο αντλιοστάσιο και θα γνωρίζουν από κοντά τις νέες τεχνολογίες εξοικονόμησης νερού και ενέργειας, που εφαρμόζονται από το τοπικό ΤΟΕΒ, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο, για την καλυτέρευση της αγροτικής παραγωγής.

   

  ΚΟΥΡΤΑΚΙ

  Ανακαίνιση – Βελτίωση Παλαιού Κοινοτικού Γραφείου

  Βελτίωση των εγκαταστάσεων του παλαιού κοινοτικού Γραφείου, με στόχο να τον κάνουμε λειτουργικότερο για τους Συλλόγους που τον χρησιμοποιούν.

  Αναστήλωση των παλιών Μύλων

  Προχωράμε σε αναστήλωση των παλιών Μύλων του χωριού, δημιουργώντας μικρούς χώρους πολιτισμού.

  Γυναικεία Επιχειρηματικότητα

  Με δεδομένη την ενεργή παρουσία του Συλλόγου Γυναικών, δημιουργούμε στο Κουρτάκι το Κέντρο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Δήμου Άργους Μυκηνών, με ένα καλοσχεδιασμένο και με πολλά αντικείμενα, πρόγραμμα επιμόρφωσης γυναικών από όλο τον Δήμο, με σκοπό να τις εφοδιάσουμε με τις απαραίτητες γνώσεις, για να αναπτύξουν επιχειρηματικές δραστηριότητες, που θα στηρίζονται στα χαρακτηριστικά του τόπου μας, στις δυνατότητες ανάπτυξης αγροτουριστικών επιχειρήσεων και στην οικιακή μεταποίηση της αγροτικής παραγωγή μας. Τα προγράμματα θα διασυνδεθούν με φορείς που έχουν εμπειρία σε τέτοιες δράσεις ενώ θα επιδιωχθούν και διεθνείς συνεργασίες με την συμμετοχή του Δήμου σε αντίστοιχα Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

   

  ΙΝΑΧΟΣ                                                                                                                            

  Κατασκευή Αθλητικών Εγκαταστάσεων

  Στον χώρο του σχολείου κατασκευάζουμε Αθλητικές Εγκαταστάσεις για την χρήση των Μαθητών αλλά και των νέων του χωριού. Άμεσα προχωράμε και σε Γήπεδο Ποδοσφαίρου 5Χ5 που αποτελεί έλλειμμα για το χωριό.  

  Αρχαίο Ηραίο 

  Με μελέτη που θα χρηματοδοτήσει ο Δήμος, εντάσσουμε τον Αρχαιολογικό Χώρο του Αρχαίου Ηραίου σε πρόγραμμα αναστήλωσης, προκειμένου να μετατραπεί σε επισκέψιμο Αρχαιολογικό Χώρο, αντίστοιχο της Ιστορικής του Αξίας.

  Θα προσπαθήσουμε με κέντρο τον Ίναχο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Τουρισμού, να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο πόλεων, που διαθέτουν Ηραία και θα διοργανώσουμε την πρώτη συνάντηση στον Ίναχο στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Ινάχου, για να αναδείξουμε το χωριό.

  Παναγιά Βασέρκα

  Στον υπέροχο χώρο της Βασέρκας με θέα όλο τον Αργολικό κάμπο, θα κατασκευάσουμε όλες τις αναγκαίες υποδομές για την φιλοξενία Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, ενώ θα χρησιμοποιήσουμε τον χώρο για εκδηλώσεις ανάδειξης του Αρχαίου Ηραίου.

 • Δημοτική Ενότητα Κουτσοποδίου

  Κουτσοπόδι

  Το Κουτσοπόδι αποτελεί το παλιό διοικητικό Κέντρο του τέως Δήμου Κουτσοποδίου και χρειάζεται ουσιαστικές παρεμβάσεις, για να παραμείνει κέντρο διοίκησης.

  Δημαρχείο

  Το Δημαρχείο δυστυχώς είναι ακόμα γιαπί, αφού δεν ολοκληρώθηκε με τον Θησέα. Το αποπερατώνουμε άμεσα και, σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο, το μετατρέπουμε σε χρήσιμο χώρο για το χωριό και τους κατοίκους του.

  Παλιό Δημοτικό Σχολείο

  Ανακαινίζουμε και παραδίδουμε στο Τοπικό Συμβούλιο το παλιό Δημοτικό Σχολείο, που θα αποτελέσει το βασικό σημείο συνάντησης και φιλοξενίας των εκδηλώσεων του χωριού.

  Παιδικός Σταθμός

  Σε ένα από τα δύο παραπάνω κτίρια θα δημιουργήσουμε τις απαραίτητες υποδομές για την καλή λειτουργία παιδικού σταθμού.

  Αθλητικό Κέντρο Κουτσοποδίου

  Το γήπεδο θα πρέπει να ανακαινισθεί και να βελτιωθεί με ηλεκτροφωτισμό από την Περιφέρεια. Ο Δήμος θα ολοκληρώσει την ανακαίνιση των Γηπέδων και θα φροντίσει για την συντήρηση των εγκαταστάσεων.

  Τοπικό Οδικό Δίκτυο

  Κάθε χρόνο θα σχεδιάζουμε μαζί με τα Τοπικά Συμβούλια της Δημοτικής Ενότητας Κουτσοποδίου, Τοπικό Τεχνικό Πρόγραμμα ανά Τοπική Κοινότητα, το οποίο θα περιλαμβάνει τις αναγκαίες παρεμβάσεις συντήρησης και βελτίωσης του Τοπικού Αγροτικού Οδικού Δικτύου, το οποίο θα παρακολουθεί το Τοπικό Συμβούλιο και οι Τεχνικές Υπηρεσίες. Ειδικά για το Κουτσοπόδι, που έχει πολύ μεγάλο αγροτικό δίκτυο, θα προχωρήσουμε σε άμεσες παρεμβάσεις, προκειμένου να αποκαταστήσουμε τις εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο.

  Αρδευτικό Αναβάλου

  Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης που έχει δώσει η Περιφέρεια, βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την κατασκευή του αγωγού από το Α/Σ Μαλαχιά, που θα καλύψει μέρος των αναγκών του χωριού για άρδευση. Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού,την δημοπράτηση του αγωγού προς Μπόρσα, του αγωγού Μοναστηράκι - Φίχτια και την προέκταση από Σχοινοχώρι και προς Τούμπι, δίνουμε οριστική λύση στο πρόβλημα, στο σύνολο των καλλιεργειών του Κουτσοποδίου, που αποτελούν το βασικότερο εισόδημα των κατοίκων του.

  Μαλανδρένι

  Το Μαλανδρένι είναι το σημαντικότερο Οινοπαραγωγικό χωριό του Δήμου μας. Άρα η ανάπτυξή του περνά μέσα από τους δρόμους του κρασιού και την ανάδειξη του προϊόντος.

  Δρόμοι Κρασιού – Γιορτές Κρασιού

  Το Μαλανδρένι θα αποτελέσει σημείο σχεδιασμού ενός προγράμματος ανάδειξης του χωριού μέσα από το κρασί. Σχεδιάζουμε μαζί με το Τοπικό Συμβούλιο και τους παραγωγούς, ένα πρόγραμμα που θα καταστήσει το χωριό οινικό κέντρο της Αργολίδας και της Πελοποννήσου. Θα στηρίξουμε προσπάθειες για να γίνουν όλα τα οινοποιεία επισκέψιμα, δημιουργώντας μια άλλη οικονομία για τον τόπο.

  Υποστηρίζουμε το προϊόν με την τριήμερη διοργάνωση με τίτλο «ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΡΑΣΙΟΥ ΜΑΛΑΝΔΡΕΝΙΟΥ», που θα περιλαμβάνει πολιτιστικές εκδηλώσεις, επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες , γαστρονομικές διαδρομές , διεθνείς συναντήσεις κ.α., με στόχο την ανάδειξη, τόσο του προϊόντος, όσο και του τόπου παραγωγής και την σύνδεση της παραγωγής με τον τουρισμό.

  Παλιό Δημοτικό Σχολείο

  Ανακαινίζουμε και παραδίδουμε στο Τοπικό Συμβούλιο το παλιό Δημοτικό Σχολείο, που θα αποτελέσει το βασικό σημείο συνάντησης και φιλοξενίας των εκδηλώσεων του χωριού.

  Γήπεδο Μαλανδρενίου

  Το γήπεδο πρόκειται να ανακαινισθεί και να βελτιωθεί ως προς τον τάπητα από την Περιφέρεια. Ο Δήμος θα ολοκληρώσει την ανακαίνιση και θα φροντίσει για την συντήρηση των εγκαταστάσεων.

  Τοπικό Οδικό Δίκτυο

  Κάθε χρόνο θα σχεδιάζουμε μαζί με τα Τοπικά Συμβούλια της Δημοτικής Ενότητας Κουτσοποδίου, Τοπικό Τεχνικό Πρόγραμμα ανά Τοπική Κοινότητα, το οποίο θα περιλαμβάνει τις αναγκαίες παρεμβάσεις συντήρησης και βελτίωσης του Τοπικού Αγροτικού Οδικού Δικτύου, το οποίο θα παρακολουθεί το Τοπικό Συμβούλιο και οι Τεχνικές Υπηρεσίες. Ειδικά για το Μαλανδρένι, που έχει πολύ μεγάλο αγροτικό δίκτυο, θα προχωρήσουμε σε άμεσες παρεμβάσεις, προκειμένου να αποκαταστήσουμε τις εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο.

  Αρδευτικό Αναβάλου

  Μετά την ολοκλήρωση της προμελέτης που έχει δώσει η Περιφέρεια, θα έχουμε μια σαφή εικόνα για τα έργα που θα πρέπει να γίνουν, για να καλυφθούν οι ανάγκες του χωριού για άρδευση. Με την δημοπράτηση του αγωγού προς Τούμπι και του αγωγού Μοναστηράκι – Φίχτια, δίνουμε λύση στο πρόβλημα σε μεγάλο μέρος των καλλιεργειών του Μαλανδρενίου, που αποτελούν το βασικότερο εισόδημα των κατοίκων του.

  Σχοινοχώρι

  Το Σχοινοχώρι είναι ένα παραδοσιακό αγροτικό χωριό του Δήμου μας. Θα πρέπει να βελτιώσουμε τις οδικές υποδομές και να συντηρήσουμε σε σταθερή βάση το οδικό δίκτυο.

  Γέφυρα Σχοινοχωρίου

  Σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα μελετήσουμε, αν θα πρέπει να βελτιώσουμε την Γέφυρα, που οδηγεί από το Εθνικό Δίκτυο στο χωριό ή να σχεδιάσουμε νέα.

  Αρδευτικό Αναβάλου

  Μετά την ολοκλήρωση του έργου της δεξαμενής της Άκοβας, που έχει δώσει η Περιφέρεια, μπορούμε να λειτουργήσουμε τα δίκτυα, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του χωριού για άρδευση. 

  Τοπικό Οδικό Δίκτυο

  Κάθε χρόνο θα σχεδιάζουμε μαζί με τα Τοπικά Συμβούλια της Δημοτικής Ενότητας Κουτσοποδίου, Τοπικό Τεχνικό Πρόγραμμα ανά Τοπική Κοινότητα, το οποίο θα περιλαμβάνει τις αναγκαίες παρεμβάσεις συντήρησης και βελτίωσης του Τοπικού Αγροτικού Οδικού Δικτύου, το οποίο θα παρακολουθεί το Τοπικό Συμβούλιο και οι Τεχνικές Υπηρεσίες. Ειδικά για το Σχοινοχώρι, που έχει πολύ μεγάλο αγροτικό δίκτυο, θα προχωρήσουμε σε άμεσες παρεμβάσεις, προκειμένου να αποκαταστήσουμε τις εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο.

  Σταθέικα - Βρούστι

  Δύο μικροί οικισμοί με μεγάλη αγροτική παραγωγή. Ο Δήμος θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην ανάδειξή τους, μέσα από ένα σοβαρό πρόγραμμα βελτίωσης του τοπικού οδικού δικτύου και προσβασιμότητας σε αυτή. Μαζί με τον Πρόεδρο, θα προχωρήσουμε σε σχεδιασμό των προτεραιοτήτων και θα αναδείξουμε τους οικισμούς αυτούς. Ειδικά για το Βρούστι, θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε και τις δυνατότητες ανάδειξης ορεινών διαδρομών, μέσα από τα μονοπάτια της περιοχής. Όλα τα δημοτικά κτίρια, όπως παλιά σχολεία και κοινοτικά γραφεία, θα ανακαινισθούν και θα αποδοθούν στην κοινότητα και τους συλλόγους για τις δραστηριότητές τους.

 • Δημοτική Ενότητα Μυκηνών

  Μυκήνες

  Οι Μυκήνες αποτελούν βασικό στοιχείο της ταυτότητας του Δήμου Άργους Μυκηνών. Θα πρέπει να υπάρξει ένα καλοσχεδιασμένο πρόγραμμα ανάπτυξης της Τοπικής κοινότητας Μυκηνών, με στόχο την αξιοποίηση του ονόματος, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και συνολικότερα του Δήμου. Σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο διαμορφώνουμε Τοπικό Πρόγραμμα για τις Μυκήνες.

  Βελτίωση του Δρόμου Φίχτια Μυκήνες Ακρόπολη Μυκηνών

  Με βάση την Μελέτη του πρώην Δήμου Μυκηνών, η οποία έχει αδειοδοτηθεί και από το ΚΑΣ, εκτελούμε το έργο που προβλέπει Πεζοδρόμια, Ηλεκτροφωτισμό, το παρκινγκ μέσα στο χωριό κλπ. Στόχος μας να βελτιωθεί η συνολική εικόνα και να πετύχουμε στο παρκινγκ του Αρχαιολογικού Χώρου να γίνεται μόνο επιβίβαση των επισκεπτών.

  Ταυτόχρονα αναθέτουμε μελέτη, προκειμένου να βελτιώσουμε τον κόμβο με τον Επαρχιακό Δρόμο, με την κατασκευή άμεσα Κυκλικού Κόμβου, που θα βελτιώσει την ασφάλεια του δρόμου.

  Ενιαίο Εισιτήριο για τους Αρχαιολογικούς Χώρους του Δήμου Άργους Μυκηνών

  Είναι πλέον ώριμο να γίνει από το ΥΠ.ΠΟ. η έκδοση ενιαίου εισιτηρίου για όλους τους Αρχαιολογικούς χώρους του Δήμου μας. Με αυτό θα μας δοθεί η δυνατότητα να σχεδιάσουμε Αρχαιολογικές Διαδρομές, με αφετηρία τις Μυκήνες, που θα αυξήσουν σε σοβαρό βαθμό την δυνατότητα επισκέψεων όλων των αρχαιολογικών χώρων.

  Προγραμματική Σύμβαση Συνεργασίας με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και το ΥΠ.ΠΟ.

  Ο Δήμος θα υπογράψει αμέσως προγραμματική σύμβαση, στην οποία θα περιγράφονται οι όροι συνεργασίας μεταξύ μας, προκειμένου να μπορούμε να συνδράμουμε σε εργασίες, όπως καθαριότητα του Αρχαιολογικού Χώρου, μελέτες για έργα εντός του χώρου, κατασκευές , διεθνή προγράμματα κ.α.

  Αρχαιολογικός Χώρος

  Θα προσπαθήσουμε μαζί με την τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων να πετύχουμε τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις, για ένα συνεχές πρόγραμμα συντήρησης του Αρχαιολογικού Χώρου. Μετά από την συντήρηση, άμεσα θα πρέπει να είναι επισκέψιμα όλα τα μνημεία που βρίσκονται μέσα στον χώρο. Θεωρούμε επίσης αναγκαία την βελτίωση των WC και την δημιουργία και λειτουργία αναψυκτηρίου εντός του Αρχαιολογικού Χώρου. Απαραίτητες είναι και οι βελτιώσεις της περίφραξης του χώρου.

  Μουσείο

  Αρκετά χρόνια μετά από την έναρξη λειτουργίας του, το Μουσείο θα πρέπει να προχωρήσει σε έκθεση νέας συλλογής, καθώς και σε περιοδικές εκθέσεις ευρημάτων, που βρίσκονται στις αποθήκες του.

  Δημοτικές Καντίνες

  Πρώτα από όλα θα δούμε την σημερινή οικονομική τους κατάσταση, τα πιθανά χρέη και αφού ολοκληρώσουμε ένα πρόγραμμα εξυγίανσης, προχωράμε στον παρακάτω σχεδιασμό: Οι Δημοτικές Καντίνες θα παραχωρηθούν στην Τοπική Κοινότητα, η οποία σε συνεργασία και με επιτήρηση και συντονισμό από την ΑΡΓΩ ΑΕ, θα φροντίσουμε να αφήνουν ένα σημαντικό έσοδο στην Τοπική Κοινότητα.

  Κτίριο Ξενία

  Θα προσπαθήσουμε άμεσα μαζί με την τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων να πετύχουμε την αξιοποίηση του Κτιρίου Ξενία. Ενός αρχιτεκτονικού αριστουργήματος που καταρρέει καθημερινά. Η μελέτη που υπάρχει για την μετατροπή του σε κέντρο εικονικής παρουσίασης του Μυκηναϊκού πολιτισμού είναι, θεωρούμε, πολύ καλή για την ανάδειξή του. Ο Δήμος μπορεί να συμβάλει σε όποιες άλλες μελέτες χρειαστούν.

  Αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της Αρχαιολογικής Εταιρίας στις Μυκήνες

  Ο Δήμος θα αναλάβει πρωτοβουλία για την συνεργασία όλων των αρχαιολογικών φορέων, που δραστηριοποιούνται στις Μυκήνες, με στόχο η συνεργασία μας αυτή να αποτελέσει συγκριτικό μας πλεονέκτημα, για την ανάπτυξη διεθνών γεγονότων (Συνεδρίων, Ημερίδων κλπ). Η χρήση των εγκαταστάσεων της Αρχαιολογικής Εταιρείας μας δίνει έναν άρτιο χώρο, που θα μπορέσουν να διασυνδεθούν ιδρύματα του εξωτερικού με τις Μυκήνες.

  Διεθνές δίκτυο Αρχαιολογικών Χώρων – Αμφικτιονία Μυκηναϊκών Πόλεων - Αδελφοποιήσεις

  Προχωράμε στην ίδρυση των δύο δικτύων, που θα έχουν κέντρο τις Μυκήνες.  Θα προσπαθήσουμε μαζί με την τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων να πετύχουμε τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις, προκειμένου να καταστήσουμε τις Μυκήνες διεθνές κέντρο ιστορικής έρευνας. Στόχος μας η δημιουργία εγκαταστάσεων (Συνεδριακό Κέντρο, Ξενώνες κ.α.) σε συνεργασία με το ΥΠ.ΠΟ., προκειμένου να υποστηρίξουμε τις δράσεις αυτές, καθώς και την επέκταση των ανασκαφών. Παράλληλα θα προχωρήσουμε σε αδελφοποιήσεις με πόλεις με ίδια χαρακτηριστικά, με στόχο την ανάπτυξη διεθνών σχέσεων, που θα βοηθήσουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας των Μυκηνών.

  Εκδηλώσεις

  Κάθε Αύγουστο στον χώρο περί των Μυκηνών, θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα, υψηλού βεληνεκούς, που θα καθιστούν τις Μυκήνες το επίκεντρο της Πολιτιστικής δραστηριότητας της χώρας. Οι εκδηλώσεις μπορούν να διοργανωθούν σε συνεργασία με την Φεστιβάλ ΑΕ, που ενδιαφέρεται για αυτό. Οι εκδηλώσεις θα συσχετιστούν και με τις διεθνείς πρωτοβουλίες που αναφέρουμε παραπάνω.

  Πρώην Δημαρχείο Μυκηνών

  Το Πρώην Δημαρχείο θα δοθεί στην Τοπική Κοινότητα για αξιοποίηση σε δράσεις, που θα συναποφασίσουμε με τους κατοίκους και το Τοπικό Συμβούλιο. Μία πρότασή μας είναι να αποδοθεί για χρήση των εργαστηρίων των σπουδαστών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με εργαστήρια Γλυπτικής, Ζωγραφικής και Πηλού κάθε χρόνο.

  Τοπικό Οδικό Δίκτυο

  Κάθε χρόνο θα σχεδιάζουμε μαζί με τα Τοπικά Συμβούλια της Δημοτικής Ενότητας Μυκηνών, Τοπικό Τεχνικό Πρόγραμμα ανά Τοπική Κοινότητα, το οποίο θα περιλαμβάνει τις αναγκαίες παρεμβάσεις συντήρησης και βελτίωσης του Τοπικού Αγροτικού Οδικού Δικτύου, το οποίο θα παρακολουθεί το Τοπικό Συμβούλιο και οι Τεχνικές Υπηρεσίες.

  Δημοκρατικός Προγραμματισμός - Λογοδοσία – Λαϊκή Συνέλευση

  Κάθε Νοέμβρη, πριν την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος, ο Δήμαρχος και οι υπηρεσιακοί παράγοντες θα συνεδριάζουν με το Τοπικό Συμβούλιο, για την κατάρτιση του Τοπικού Τεχνικού Προγράμματος και τον προγραμματισμό έργων. Κάθε χρόνο ο Δήμαρχος θα παρίσταται σε μία λαϊκή συνέλευση, όπου θα κάνει τον απολογισμό του στους πολίτες.

  Μοναστηράκι

  Το Μοναστηράκι είναι ένα μικρό χωριό με μόνιμους κατοίκους και αρκετούς νέους ανθρώπους. Στόχος μας να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες υποδομές, για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τις πρωτοβουλίες των νέων του χωριού.

  Δημοτικό Σχολείο – Κοινοτικό Κατάστημα

  Είναι δύο κτίρια που καταρρέουν χωρίς συντήρηση. Στόχος μας να τα ανακαινίσουμε και να τα παραχωρήσουμε στην Τοπική Κοινότητα, για τις κοινωνικές και πολιτιστικές χρήσεις του χωριού.

  Εθνικό Δίκτυο Κοινοτήτων με ονομασία Μοναστηράκι

  Αναβίωση του Δικτύου που υπήρχε παλιά με έδρα το Μοναστηράκι Αργολίδας, λόγω της θέσης του δίπλα στις Μυκήνες. Πρόγραμμα ανταλλαγών μεταξύ των Κοινοτήτων.

   

  Λίμνες

  Ανάδειξη Αρβανίτικου Στοιχείου

  Οι Λίμνες είναι ένα ιδιαίτερο μέρος για τον Δήμο Άργους Μυκηνών. Είναι το μοναδικό μέρος του Δήμου μας, όπου κυριαρχεί το Αρβανίτικο στοιχείο. Πρέπει να το αναδείξουμε και να το προβάλουμε, ως ένα ιδιαίτερο στοιχείο του τόπου μας. Επίσης θα πρέπει, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο, να διασώσουμε και να καταγράψουμε την Αρβανίτικη διάλεκτο που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι των Λιμνών. Μετά την φετινή ηχογράφηση των αρβανίτικων τραγουδιών, πρέπει να αποτυπωθεί και να διασωθεί ο ιδιαίτερος χορός, ο οποίος πρέπει να διασωθεί στις επόμενες γενιές. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμνών θα πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο στις προσπάθειές μας. Το Τοπικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με τον Δήμο και τον Σύλλογο, θα προγραμματίσει παρεμβάσεις τετραετίας, για την στήριξη, ανάδειξη και αξιοποίηση του Αρβανίτικου στοιχείου των Λιμνών.

  Δημοτικός Ξενώνας

  Κατασκευή Δημοτικού Ξενώνα στις Λίμνες, πιθανά με την ανακαίνιση κάποιου παλιού πέτρινου σπιτιού, προκειμένου να μπορούμε να φιλοξενούμε μικρές ομάδες, που θα θελήσουν να γνωρίσουν την τοπική μας κοινωνία.

  Αρβανίτικη Γιορτή

  Κάθε χρόνο στην Κεντρική πλατεία θα διοργανώνουμε μια μεγάλη Αρβανίτικη Γιορτή, όπου θα παρουσιάζουμε τις ιδιαίτερές μας συνήθειες, τα τραγούδια μας και την τοπική γαστρονομία, με κορυφαία την Γκιόσα. Η Γιορτή θα πρέπει σταδιακά να εξελιχθεί σε τριήμερη συνάντηση Αρβανίτικων Οικισμών, αρχικά από την Αργολίδα και την Πελοπόννησο και ύστερα από όλη τη χώρα.

  Δημοτικό Γήπεδο Λιμνών

  Το Δημοτικό Γήπεδο των Λιμνών θα ανακαινισθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια, θα βελτιωθούν τα αποδυτήρια και θα εγκατασταθούν Κερκίδες.

  Ανάδειξη Μονοπατιών για Ορεινή Πεζοπορία

  Χαρτογραφούμε ορεινά μονοπάτια και προκαλούμε την ανάπτυξη του ορειβατικού και του περιπατητικού τουρισμού, συνδέοντάς το με την παρουσία των άγριων αρωματικών φυτών της περιοχής.

  Τοπικό Οδικό Δίκτυο

  Κάθε χρόνο θα σχεδιάζουμε μαζί με τα Τοπικά Συμβούλια της Δημοτικής Ενότητας Μυκηνών, Τοπικό Τεχνικό Πρόγραμμα ανά Τοπική Κοινότητα, το οποίο θα περιλαμβάνει τις αναγκαίες παρεμβάσεις συντήρησης και βελτίωσης του Τοπικού Αγροτικού Οδικού Δικτύου, το οποίο θα παρακολουθεί το Τοπικό Συμβούλιο και οι Τεχνικές Υπηρεσίες. Ειδικά για τις Λίμνες, θα πρέπει σε συνεργασία με την Περιφέρεια, να βελτιώσουμε τον Δρόμο προς Αγγελόκαστρο.

   

  Προσύμνη

  Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

  Η Προσύμνη είναι ένας ημιορεινός οικισμός, που τα τελευταία χρόνια έχει ταυτισθεί με την λειτουργία σε αυτόν, του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας. Προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής θα είναι η ολοκλήρωση των διαδικασιών ανέγερσης του νέου Μουσικού Σχολείου Αργολίδας. Η διασύνδεση του Μουσικού Σχολείου και η στήριξή του από τους ομογενείς, αποτελεί και θα συνεχίσει να αποτελεί σημείο συνάντησης των ομογενών με το χωριό τους και ο Δήμος θα υποστηρίξει και θα αναπτύξει την σχέση αυτή.

  Παλιό Δημοτικό Σχολείο

  Το παλιό Δημοτικό Σχολείο, σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο, θα ανακαινισθεί πλήρως και θα αποτελέσει Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο, που θα εξυπηρετεί, τόσο τις ανάγκες του χωριού και των συλλόγων του, όσο και τις ανάγκες του Μουσικού Σχολείου για εκδηλώσεις, συνέδρια, ηχογραφήσεις και άλλες δραστηριότητες.

  Αντάμωμα Αποδήμων

  Κάθε δύο χρόνια ο Δήμος θα διοργανώνει αντάμωμα των αποδήμων της Προσύμνης, που έχουν έντονη δραστηριότητα στα κοινωνικά δρώμενα του χωριού τους, με κορυφαίο την υποστήριξη των δράσεων του Μουσικού Σχολείου. Μέσα από το αντάμωμα θα σχεδιάζουμε από κοινού δράσεις ενίσχυσης του χωριού, αλλά και ουσιαστικής σταθερής διασύνδεσης με τους ομογενείς.

  Αρχαία Πρόσυμνα

  Σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων θα αναδείξουμε τον Αρχαιολογικό Χώρο, μέσα από έργα που θα βελτιώσουν την προσβασιμότητα και θα τον συνδέσουν με τον Αρχαιολογικό Χώρο των Μυκηνών, συνιστώντας μια όμορφη Αρχαιολογική διαδρομή. Θα συνεχίσουμε και θα ενισχύσουμε όλες τις επιτυχημένες προσπάθειες ανάδειξης του χώρου, όπως ο Αρχαίος Δρόμος, που διοργανώνουν χρόνια τώρα φορείς της περιοχής.

  Μονοπάτια

  Θα χαρτογραφήσουμε ορεινά μονοπάτια και θα δημιουργήσουμε όμορφες διαδρομές με όμορες κοινότητες (πχ Λίμνες και Μυκήνες), αναπτύσσοντας ένα εναλλακτικό είδος τουρισμού, που θα συνδέσουμε με τον Αρχαιολογικούς θησαυρούς της περιοχής.

  Μικρές Οικοτεχνίες

  Η ανάπτυξη στο χωριό μικρών οικογενειακών οικοτεχνιών (πχ MASTOS, PROSYMNA), που παράγουν παραδοσιακά γλυκά, ζυμαρικά, λάδι, βότανα κ.α. παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής, μας οδηγούν στην άμεση υποστήριξή τους και τη διασύνδεσή τους με το τουριστικό προϊόν της περιοχής.

  Η δημιουργία πωλητηρίων στους Αρχαιολογικούς χώρους και όχι μόνο, θα συνδέσει τους μικρούς παραγωγούς με το σημαντικό αγοραστικό κοινό των επισκεπτών.

  Τοπικό Οδικό Δίκτυο

  Κάθε χρόνο θα σχεδιάζουμε μαζί με τα Τοπικά Συμβούλια της Δημοτικής Ενότητας Μυκηνών, Τοπικό Τεχνικό Πρόγραμμα ανά Τοπική Κοινότητα, το οποίο θα περιλαμβάνει τις αναγκαίες παρεμβάσεις συντήρησης και βελτίωσης του Τοπικού Αγροτικού Οδικού Δικτύου, το οποίο θα παρακολουθεί το Τοπικό Συμβούλιο και οι Τεχνικές Υπηρεσίες.

   

   

   

  Μπόρσα

  Μοναστήρι

  Στα Μπόρσα θα προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε τον Θρησκευτικό τουρισμό, με την ανάδειξη του Μοναστηριού. Η ανάδειξή του θα γίνει με την βελτίωση του δρόμου από την Περιφέρεια (ήδη είναι σε φάση δημοπράτησης) και την ολοκλήρωση βασικών υποδομών προς το Μοναστήρι, όπως το δίκτυο νερού προς το Μοναστήρι.

  Δημοτικό Σχολείο

  Ανακαινίζουμε και παραδίδουμε στο Τοπικό Συμβούλιο το παλιό Δημοτικό Σχολείο, που θα αποτελέσει το βασικό σημείο συνάντησης και φιλοξενίας των εκδηλώσεων του χωριού.

  Γήπεδο 5Χ5

  Σε συνεργασία με την Περιφέρεια, θα αποκαταστήσουμε τις ζημιές στο Γήπεδο 5Χ5 και θα το αποδώσουμε στους νέους του χωριού. Θα μεριμνήσουμε για την φύλαξη και συντήρησή του.

  Τοπικό Οδικό Δίκτυο

  Κάθε χρόνο θα σχεδιάζουμε μαζί με τα Τοπικά Συμβούλια της Δημοτικής Ενότητας Μυκηνών, Τοπικό Τεχνικό Πρόγραμμα ανά Τοπική Κοινότητα, το οποίο θα περιλαμβάνει τις αναγκαίες παρεμβάσεις συντήρησης και βελτίωσης του Τοπικού Αγροτικού Οδικού Δικτύου, το οποίο θα παρακολουθεί το Τοπικό Συμβούλιο και οι Τεχνικές Υπηρεσίες. Ειδικά στα Μπόρσα, θα σχεδιάσουμε και την οδό Μαλανδρένι – Μπόρσα – Μυκήνες, που θα δώσει μια άλλη οδική διέξοδο στο χωριό.

  Αρδευτικό Αναβάλου

  Με την ολοκλήρωση της μελέτης που έχει δώσει η Περιφέρεια, θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο την κατασκευή του έργου, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα άρδευσης. Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού και την δημοπράτηση του αγωγού Μοναστηράκι – Φίχτια, δίνουμε οριστική λύση στο πρόβλημα.

   

  Φίχτια

  Εθνικό και Τοπικό Οδικό Δίκτυο

  Τα Φίχτια είναι το μεγαλύτερο από τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας και ως εκ τούτου αποτελεί κεντρικό σημείο αναφοράς στην λειτουργία της. Η διέλευση, μέσα από τον κεντρικό ιστό του χωριού του παλιού Εθνικού Δικτύου, δημιουργεί πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων. Ο Δήμος θα μελετήσει σε συνεργασία με άλλους φορείς (Περιφέρεια , Υπουργείο κ.α.) την δυνατότητα που δίνει η μελέτη που έχει δώσει το Υπουργείο Υποδομών, για ουσιαστικές βελτιώσεις. Ειδικά με την κατασκευή του άξονα Δερβενάκια – Εκκλησιαστικά, θα πρέπει να συνδέσουμε ομαλά την παλιά διαδρομή με το νέο δρόμο.

  Σε ό,τι αφορά το τοπικό δίκτυο, κάθε χρόνο θα σχεδιάζουμε μαζί με τα Τοπικά Συμβούλια της Δημοτικής Ενότητας Μυκηνών , Τοπικό Τεχνικό Πρόγραμμα ανά Τοπική Κοινότητα το οποίο θα περιλαμβάνει τις αναγκαίες παρεμβάσεις συντήρησης και βελτίωσης του Τοπικού Αγροτικού Οδικού Δικτύου το οποίο θα παρακολουθεί το Τοπικό Συμβούλιο και οι Τεχνικές Υπηρεσίες. Ειδικά για τα Φίχτια θα προχωρήσουμε αμέσως στην βελτίωση της οδού Φίχτια – Μυκήνες, σύμφωνα με την Μελέτη του τέως Δήμου Μυκηνών.

  Αρδευτικό Αναβάλου

  Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης που έχει δώσει η Περιφέρεια, βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την κατασκευή του αγωγού από το Α/Σ Μαλαχιά, που θα καλύψει μέρος των αναγκών του χωριού για άρδευση. Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού και την δημοπράτηση του αγωγού Μοναστηράκι – Φίχτια, δίνουμε οριστική λύση στο πρόβλημα στο σύνολο των καλλιεργειών του χωριού.

  Αίθουσα Εκδηλώσεων

  Είναι αναγκαίο να κατασκευάσουμε Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, που θα δώσει διέξοδο στις δράσεις των τοπικών Συλλόγων και ιδιαίτερα του Π.Σ. ΣΑΜΥΝΘΟΣ.

  Γήπεδο Φιχτίων

  Το γήπεδο πρόκειται να ανακαινισθεί και να βελτιωθεί ως προς τον τάπητα από την Περιφέρεια. Ο Δήμος θα ολοκληρώσει την ανακαίνιση και θα φροντίσει για την συντήρηση των εγκαταστάσεων.

   

  Νέο Ηραίο (Χώνικα)

  Το Νέο Ηραίο είναι ένα δυναμικό χωριό, με χαρακτηριστικό την εξαιρετική του αγροτική παραγωγή. Σήμερα δυστυχώς παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα υποδομών.

  Γήπεδο

  Το γήπεδο ήδη δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια και θα ολοκληρωθεί σύντομα. Ο Δήμος θα ολοκληρώσει την ανακαίνιση και θα φροντίσει για την συντήρηση των εγκαταστάσεων.

  Δημοτικό Σχολείο

  Ανακαινίζουμε και παραδίδουμε στο Τοπικό Συμβούλιο το παλιό Δημοτικό Σχολείο, που θα αποτελέσει το βασικό σημείο συνάντησης και φιλοξενίας των εκδηλώσεων του χωριού. Στον προαύλιο χώρο διαμορφώνουμε υποδομές για την ψυχαγωγία των παιδιών και φτιάχνουμε από την αρχή και σωστά το μικρό 5Χ5, που βρίσκεται εντός του προαυλίου.

  Αναπλάσεις δρόμων και Πλατείας μέσα στο χωριό

  Προχωράμε σε εκτεταμένο πρόγραμμα συντήρησης και βελτίωσης του οδικού δικτύου μέσα στο χωριό, που βρίσκεται σε κακή κατάσταση. Προχωράμε σε ανάπλαση της πλατείας δίπλα στην Εκκλησία, δημιουργώντας έναν καλύτερο χώρο συνάντησης του χωριού

  Τοπικό Οδικό Δίκτυο

  Κάθε χρόνο θα σχεδιάζουμε μαζί με τα Τοπικά Συμβούλια της Δημοτικής Ενότητας Μυκηνών, Τοπικό Τεχνικό Πρόγραμμα ανά Τοπική Κοινότητα, το οποίο θα περιλαμβάνει τις αναγκαίες παρεμβάσεις συντήρησης και βελτίωσης του Τοπικού Αγροτικού Οδικού Δικτύου το οποίο θα παρακολουθεί το Τοπικό Συμβούλιο και οι Τεχνικές Υπηρεσίες. Ειδικά για το Νέο Ηραίο, προχωράμε, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, στην βελτίωση του δρόμου προς Ίναχο, ο οποίος έχει σοβαρά προβλήματα.

 • Δημοτική Κοινότητα Αλέας

  Η Δημοτική Κοινότητα Αλέας είναι ο πιο ανεπτυγμένος ορεινός οικισμός του Δήμου μας. Βασική προτεραιότητά μας θα πρέπει να είναι η ανάπτυξη των υποδομών, όπως η συντήρηση και βελτίωση του Οδικού Δικτύου, Αναπλάσεις για την ανάδειξη των οικισμών, παιδικές χαρές και αθλητικές εγκαταστάσεις (κυρίως στην Σκοτεινή), αλλά και η χάραξη μονοπατιών και ορειβατικών διαδρομών για την προσέλκυση επισκεπτών.

  Το επόμενο θα πρέπει να είναι η στήριξη της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας ,που θα πρέπει να αναδειχθεί και να αποτελέσει συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής. Η ανάδειξη προϊόντων, όπως το φασόλι και η ντομάτα Σκοτεινής, θα πρέπει να αποτελεί βασική μας στόχευση.

«Όταν επιθυμείς κάτι, ολόκληρο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις»

Έχοντας ζήσει ήδη τέσσερα χρόνια ως Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Άργους – Μυκηνών αλλά και ως Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης, έχω διαμορφώσει άποψη, τόσο για τον τρόπο που διαχειρίζεται η σημερινή Δημοτική Αρχή τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν την πόλη μας, όσο και για το αδιέξοδο που έχει οδηγήσει όλους εμάς που ζούμε, δημιουργούμε και εργαζόμαστε σε αυτή την πόλη.

Με πίστη και θέληση στη συνεισφορά μπορούμε να εντοπίζουμε τα προβλήματα

H πολυετής ενασχόληση μου με τον εθελοντισμό με έχει κάνει να πιστεύω πως η λύση βρίσκεται στη συμμετοχή. 
Με οδηγό μου λοιπόν αυτή την εμπειρία, πιστεύω ότι ,όταν υπάρχει διάθεση για συνεργασία, πολλοί στόχοι μπορούν να επιτευχθούν.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση να ξαναγίνει πυλώνας και οχυρό των συμφερόντων των πολιτών

Η συσσώρευση πολλών τοπικών προβλημάτων σε συνδυασμό με τη γενικότερη οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση της χώρας, μας υπέδειξαν την ανάγκη ανάπτυξης συλλογικής δράσης, με σκοπό τη διαφύλαξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής των Δημοτών του Δήμου μας. 
Η τοπική αυτοδιοίκηση, από πυλώνας και οχυρό των συμφερόντων των πολιτών, βρίσκεται, δυστυχώς, στις πρώτες θέσεις της σπατάλης, της αδιαφάνειας και της διαφθοράς. 

Η αυτοδιοίκηση για μένα σημαίνει μέριμνα για τις ανάγκες κάθε πολίτη

Επιθυμώ το καλύτερο για τον τόπο μου, θέλω για τους πολίτες αυτού του δήμου, τους ανθρώπους που ζω μαζί τους, ευημερία. Μέσα από την πολυετή καθημερινή τριβή μου με την κοινωνία γνωρίζω τα προβλήματα αυτού του τόπου. Γι’ αυτό και για μένα, η συμμετοχή μου στον συνδυασμό # Δυνατή Πόλη Ξανά, είναι συνειδητή απόφαση προσφοράς στο σύνολο.

Χωρίς φανατισμό και μισαλλοδοξία

Μεγάλωσα και κατοικώ στο Άργος. Η αγάπη μου για αυτόν τον τόπο, την ιστορία του και τους ανθρώπους του, είναι οι λόγοι που με ώθησαν να ανταποκριθώ στο κάλεσμα που απεύθυνε ο Τάσσος Χειβιδόπουλος, τόσο σε εμένα, όσο και σε ολόκληρο τον δημοκρατικό κόσμο της τοπικής κοινωνίας, ώστε όλοι μαζί να συγκροτήσουμε ένα πλατύ μέτωπο και να σταθούμε αρωγοί σε μία κοινή προσπάθεια για μια "ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ ΞΑΝΑ". 

Έλα στην ομάδα μας

Δύο ώρες την εβδομάδα από τον χρόνο σου, μπορούν να αλλάξουν τη γειτονιά σου ή την κοινότητά σου. Γίνε κι εσύ μέλος των ομάδων γειτονιάς ή των τοπικών κοινοτήτων της Δυνατής Πόλης Ξανά, για να συμμετέχεις στα Συμβούλια της Γειτονιάς και στα Κοινοτικά Συμβούλια που θέλουμε να δημιουργήσουμε! Συμπληρώνοντας την δίπλα φόρμα μπορείς να υποβάλλεις ηλεκτρονικά την συμμετοχή σου ή ακόμα και την πρόθεσή σου να είσαι υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος.