ΣΚΟΥΦΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΑΝΔΡΕΑΣ


Δεν είμαι μόνος μου σ' αυτή την προσπάθεια
Είμαστε όλοι μαζί.

Ο Δημήτρης – Ανδρέας Σκούφης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Οκτωβρίου 1962. Είναι πατέρας δύο αγοριών, του Θάνου και του Μάριου και δηλώνει πολύ υπερήφανος για αυτούς.

Αποφοίτησε από το Α’ Λύκειο Άργους το 1980.

Το 1985 εκλέχθηκε Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ Αργολίδας, αφού πριν είχε εκλεγεί Πρόεδρος της Τ.Ε. ΟΝΝΝΕΔ Άργους. Το ίδιο διάστημα ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, τόσο επί προεδρίας του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, όσο και επί προεδρίας του Γιώργου Βουλγαράκη, θέση την οποία διατήρησε έως το τέλος του 1995.

Από το 1996 έως το 2006 ήταν μέλος της Ν.Ο.Δ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας.

Τον Οκτώβριο του 1986 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος Άργους, με επικεφαλής τον Δημήτρη Παπανικολάου. Το 1990 επανεκλέχθηκε με τον ίδιο συνδυασμό Δημοτικός Σύμβουλος Άργους, θέση την οποία διατήρησε έως το τέλος της τετραετίας. Και στις δύο περιόδους διετέλεσε Πρόεδρος επιτροπών και εκπροσώπησε τον Δήμο Άργους σε πολλές εκδηλώσεις.

Από το 1990 έως και το 2010 είχε μονάδα παραγωγής και εμπορίας έτοιμου σκυροδέματος, την οποία όμως έκλεισε, λόγω κάθετης πτώσης των οικοδομικών δραστηριοτήτων.

Από το 2014 έως το 2017 συνεργάστηκε άψογα με την εταιρία «ΑΒΑΞ» στην κατασκευή της Ν.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών, με έδρα την Ακράτα.

Από το 2017, οπότε και είχε ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα, έως και σήμερα ασχολείται με τις αγροτικές καλλιέργειες.