ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ


Δεν είμαι μόνος μου σ' αυτή την προσπάθεια
Είμαστε όλοι μαζί.

Ο Πέτρος Θωμόπουλος γεννήθηκε στο Άργος το 1987, όπου και κατοικεί.

Φοίτησε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Άργους (Πειρούνη), στο 2ο Γυμνάσιο και στο 1ο Λύκειο Άργους.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ).

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Κομοτηνή και στη Θεσσαλονίκη.

Έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα εκπαίδευσης στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Αιολικά Συστήματα) στο Prenzlau της Γερμανίας.

Από το 2018 παρακολουθεί το εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό πρόγραμμα "MSc Real Estate Investment & Finance", στο Heriot Watt University της Σκωτίας.

Από το 2014 εργάζεται στην κατασκευή δημόσιων και ιδιωτικών έργων.

Αρχικά συνεργαζόμενος με την κοινοπραξία τεχνικών εταιριών "ΑΚΤΩΡ - J&P ΑΒΑΞ - ΙΝΤΡΑΚΑΤ" κατά τη διάρκεια κατασκευής της σιδηροδρομικής σήραγγας Παναγοπούλας στην περιοχή του Αιγίου Αχαΐας.

Στη συνέχεια, συνεργαζόμενος με την τεχνική εταιρία ΤΕΡΝΑ Α.Ε, ως μηχανικός κατασκευής, στο ιδιαίτερης δυσκολίας τεχνικό έργο της διάνοιξης της οδικής σήραγγας Κλόκοβας στην περιοχή του Αντιρρίου Αιτωλοακαρνανίας.

Από το 2017 δραστηριοποιείται στην Αργολίδα, στην κατασκευή πολυτελών κατοικιών στο πλαίσιο ανάπτυξης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Amanzoe - Portocheli Collection, συνεργαζόμενος με την εταιρία ανάπτυξης και εκμετάλλευσης ακινήτων Zoniro Α.Ε., ως μηχανικός κατασκευής.

Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε) από το 2013 και ασχολείται με τα προβλήματα του τεχνικού κλάδου μέσω της ενεργούς συμμετοχής στην Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών (ΔΗ.ΣΥ.Μ).