ΚΟΥΡΟΣ ΛΟΥΚΑΣ


Δεν είμαι μόνος μου σ' αυτή την προσπάθεια
Είμαστε όλοι μαζί.

Ο Λουκάς Κούρος γεννήθηκε στο Άργος, όπου και κατοικεί. Είναι παντρεμένος με τη Μαρίνα Καχριμάνη και πατέρας δύο παιδιών.

Είναι απόφοιτος της Εθνικής Ακαδημίας Σωματικής Αγωγής Αθηνών με

Μεταπτυχιακό σεμινάριο στην «Οργάνωση, Οικονομία και Διοίκηση του Αθλητισμού» του τμήματος Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Είναι διορισμένος καθηγητής στο 2ο Γυμνάσιο Άργους.

Έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος Άργους, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Δήμου Άργους, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Άργους, Πρόεδρος Δημοτικής Χορωδίας Άργους, Πρόεδρος του Δ.Σ. Νομικού Προσώπου «1ος Παιδικός Σταθμός» Δήμου Άργους, Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του Εθνικού Σταδίου Άργους, Πρόεδρος του Δ.Σ. ΕΛΜΕ Αργολίδας, αιρετό μέλος  ΠΥΣΔΕ Ν. Αργολίδας, μέλος της Επιτροπής Πρακτικής Δοκιμασίας και Υγειονομικής Εξέτασης των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ, μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ιδρύματος Υποτροφιών  «Ιακώβου Κοντοράκη», μέλος της Νομαρχιακής Διαρκούς Επιτροπής Μελέτης και Εφαρμογής μέτρων πρόληψης και καταστολής της  βίας στον αθλητισμό.     

Στον αθλητισμό της πόλης μας έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του ως ποδοσφαιριστής στην ομάδα της ΑΕΚ  Άργους και επί μία δεκαετία στην ομάδα του ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΥ, καθώς επίσης και ως προπονητής στον Παναργειακό για πολλά χρόνια, στον Διομήδη Άργους, στον Αργοναύτη Ν. Κίου, στον Ερμή Κιβερίου, στον ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου και στην Ένωση Λέρνας.