ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ


Δεν είμαι μόνος μου σ' αυτή την προσπάθεια
Είμαστε όλοι μαζί.

Ο Νίκος Σωτηρόπουλος γεννήθηκε το 1967 στο Άργος, όπου μεγάλωσε και κατοικεί. Είναι παντρεμένος με την Ειρήνη Σκλήρη και έχουν ένα γιο, τον Γιώργο.

Υπηρετεί από το 1991 στο Πυροσβεστικό Σώμα και έχει προσφέρει σε μάχιμες Υπηρεσίες της Ελλάδας, όπως ο 4ος ΠΣ Αθηνών, 1ος ΠΣ Πειραιά, Π.Υ. Ρόδου, Π.Υ. Ναυπλίου, Π.Κ. Κρανιδίου, στο Πεζοπόρο Τμήμα Πελοποννήσου και τα τελευταία χρόνια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Άργους.

Είχε εκλεγεί το 2002 πρώτος Πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου του Νομού μας, της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Αργολίδας.

Επί σειρά ετών υπήρξε εκλεγμένος εκπρόσωπος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.).

 Αγωνίστηκε για πολλά χρόνια ως τερματοφύλακας  στην ομάδα χάντμπολ του Διομήδη, από την ίδρυση της ομάδας το 1984 και για ένα μικρό διάστημα υπήρξε και προπονητής της.

Παράλληλα από το 1982 έως το 1999 αγωνίστηκε στις ποδοσφαιρικές ομάδες Κεχριές  Ελληνικού, Παναργειακό,  Αργέα, Λόντο και Αχιλλέα Φιχτίων.

Από το 2006 είναι κάτοχος διπλώματος προπονητή ποδοσφαίρου UEFA B,΄ με ειδίκευση στους τερματοφύλακες.

Έχει συνεργαστεί με πολλές ομάδες του Νομού μας σε Εθνικές κατηγορίες, ιδιαιτέρως όμως με την ιστορική ομάδα της πόλης μας, τον Παναργειακό.

Τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολείται -με σημαντικές επιτυχίες- με την εξειδικευμένη εκπαίδευση νεαρών τερματοφυλάκων, βοηθώντας τους να αποκτήσουν στέρεες βάσεις, για να κατακτήσουν τους στόχους τους και τα όνειρά τους.