ΚΟΥΡΑΒΕΛΟΥ ΠΕΝΥ


Δεν είμαι μόνος μου σ' αυτή την προσπάθεια
Είμαστε όλοι μαζί.

Η Πένυ Κουραβέλου γεννήθηκε το 1970. Είναι παντρεμένη με τον Βαγγέλη Δαγρέ, Γεωπόνο και μητέρα δύο παιδιών. 

Είναι πτυχιούχος Βιολόγος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Πανελληνίας Ένωσης Βιοεπιστημόνων από το 1995. 

Ειδικεύτηκε σε τεχνικές λήψης φασμάτων FT-IR μικροοργανισμών στο Πανεπιστήμιο Faculte de Pharmacie de Reims Champagne-Ardenne στην πόλη Reims της Γαλλίας, ενώ έχει επίσης εργαστεί και ως επιστημονικό προσωπικό σε ερευνητικά προγράμματα. 

Υποψήφια διδάκτορας του Γενικού Τμήματος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με γνωστικό πεδίο «Φασματοσκοπία βιομορίων».

Είναι πιστοποιημένη εκπαιδευτικός ενηλίκων από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και κατέχει πιστοποίηση «Προγραμματιστή Ηλεκτρονικών Υπολογιστών» (ΕΛΚΕΠΑ) μετά την επιτυχή παρακολούθηση διετούς προγράμματος επιμόρφωσης. 

Έως το 2000 προετοίμαζε ατομικά ή ομαδικά μαθητές της τρίτης Λυκείου στο μάθημα της Βιολογίας για την εισαγωγή τους στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης της Αθήνας και του Άργους.

Από το 2001 εργάζεται σαν Βιολόγος στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Διδάσκει σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου ενώ ταυτόχρονα είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας).