ΛΟΥΚΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ


Δεν είμαι μόνος μου σ' αυτή την προσπάθεια
Είμαστε όλοι μαζί.

Ο Νεκτάριος Λουκάς γεννήθηκε το 1966, μεγάλωσε στο Άργος και κατοικεί στο Κουτσοπόδι.

Είναι παντρεμένος με τη Θεοδώρα Ψυχογυιού και πατέρας τριών κοριτσιών, της Χριστίνας και της Μιχαλίας, που είναι φοιτήτριες και της Βασιλικής, μαθήτριας της  Γ’ Λυκείου.

Αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία Τρίπολης το 1987 και υπηρέτησε ως αναπληρωτής δάσκαλος σε απομακρυσμένα σχολεία της Αρκαδίας, Λακωνίας, Κορινθίας και Αργολίδας.

Διορίστηκε το 1998 στο Μάνεση, στη συνέχεια στο Δημοτικό Σχολέιο Φιχτίων και από το 2004 έως το 2015 στο Δημοτικό Σχολείο Κουτσοποδίου.

Συμμετείχε σε επιμορφωτικά  σεμινάρια  γενικής και ειδικής αγωγής,  σε περιβαλλοντικά προγράμματα, στις επιστήμες και τεχνολογίας υπολογιστών και σε Πανελλήνια εκπαιδευτικά συνέδρια που διοργάνωσε η Δ.Ο.Ε..

Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Ε.Κ.Π.Α., μετά  από ταχύρυθμο πρόγραμμα εξομοίωσης πτυχίου και γραπτών εξετάσεων 28 μαθημάτων και απόφοιτος διετούς μετεκπαίδευσης  γενικής αγωγής στο Μαράσλειο Διδασκαλείο.

Από το 2006 έως το 2009 ήταν μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Άργους, στη θέση του αντιπροέδρου.

Το 2009 είχε ένα ατύχημα, παρόλα αυτά συνέχισε για 3 χρόνια να διδάσκει, ώσπου το 2014 πήρε αναπηρική σύνταξη.

Συμμετείχε σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΑμεΑ με τον Ήφαιστο Αργολίδας στην επιτραπέζια αντισφαίριση, με σπουδαία διάκριση, είναι μέλος σε συλλόγους  ΑμεΑ  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενεργό μέλος στη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Φείδωνα Άργους, με την ιδιότητα του γονέα.