ΤΑΣΣΟΣ ΧΕΙΒΙΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ποιός είμαι


Δεν είμαι μόνος μου
σε αυτήν την προσπάθεια.

Είμαστε όλοι μαζί.

Ο Τάσσος Χειβιδόπουλος γεννήθηκε το 1967 από αγρότες γονείς.
Κατοικεί  στην Δαλαμανάρα Αργολίδας.
Είναι παντρεμένος με την Μαρία Πίκη, τελειόφοιτο του Οικονομικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μαζί έχουν 2 παιδιά, την Αντελίνα και τον Παναγιώτη.

Είναι τελειόφοιτος της Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας του ΤΕΙ Πάτρας και απόφοιτος του Κέντρου Ελευθέρων Σπουδών Control Data στον Προγραμματισμό και την Ανάλυση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Το 1994 - 1996 εργάσθηκε ως Οργανωτικός Υπεύθυνος του Διεθνούς Φεστιβάλ Άργους.
Από το 1996 έως το 2012 εργαζόταν αρχικά στην Δημοτική Επιχείρηση Νεολαίας & Άθλησης Άργους και από το 2009 που διαλύθηκε, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Άργους.
Από τον Οκτώβρη του 2009 έως τον Δεκέμβριο του 2010 ήταν αποσπασμένος στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου.
Από το 2012 έως και σήμερα είναι υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Έχει μακρά κομματική και πολιτική διαδρομή στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Έχει διατελέσει μέλος πολλών κομματικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ, της ΕΛΙΑ και του ΚΙΝΑΛ.
Το 1998 εκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος Αργολίδας.
Το 2002 τοποθετείται Αντινομάρχης Αργολίδας.
Το 2002 επανεκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος Αργολίδας.
Από το 1998 έως το 2006 ήταν μέλος της Επιτροπής Νεολαίας της Ε.Ν.Α.Ε.
Τον Οκτώβρη του 2010 εκλέγεται Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη και με απόφασή του ορίζεται Αναπληρωτής του.
Από το 2011 έως το 2014 ήταν μέλος του ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.ΠΕ.), ενώ από το 2013 εκπροσωπεί τις Ελληνικές Περιφέρειες στο ΔΣ της ΠΕΤΑ.

Τον Μάιο του 2014 επανεκλέγεται Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας με τον ίδιο συνδυασμό, θέση την οποία διατηρεί μέχρι και σήμερα.
 
Στα μαθητικά του χρόνια ήταν ενεργό μέλος των μαθητικών συμβουλίων.
Το 1985 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Πρόγραμμα INFO-ACTION στο Λουξεμβούργο.
Ήταν και είναι ενεργό μέλος διαφόρων πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων και φορέων της πόλης του Άργους (Δημοτικό Θέατρο, Π.Ο. Άργους, Διομήδης κ.α.).
Ήταν ο εμπνευστής και διοργανωτής της 1ης Πανελλαδικής Συνάντησης Νέων Δημοτικών και Νομαρχιακών Συμβούλων με την συνεργασία της Γ. Γ. Νέας Γενιάς τον Απρίλιο του 2009 στο Ναύπλιο.
Εκπροσώπησε την Ελλάδα σε διάφορά συνέδρια και forum, με κορυφαίο την συμμετοχή του ως μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας στην Παγκόσμια Συνάντηση Κρατών για Θέματα Νέας Γενιάς και το World Youth Forum που διοργανώθηκαν υπό την αιγίδα του Ο.Η.Ε. το 1997 στην Πορτογαλία .
Από το 2002 έως σήμερα είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Α.Ο. Διομήδης Άργους ο οποίος αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας στο Handball Ανδρών.
Από το 2005 έως και σήμερα είναι μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσης Ελλάδας (ΟΧΕ), θέση την οποία κατέχει μέχρι σήμερα, ενώ ανέλαβε διάφορες θέσεις ευθύνης όπως Αντιπρόεδρος, Ειδικός και Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων.
Από το 2008 έως το 2016 ήταν αναπληρωματικό μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Από το 2013 έως και σήμερα είναι Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Danaon Cup, του μεγαλύτερου καλοκαιρινού αθλητικού γεγονότος της Αργολίδας και της Πελοποννήσου.