Ο δήμος που οραματίζομαι

Αγαπητέ συμπατριώτη,
αγαπητή συμπατριώτισσα

Ο τόπος που γεννήθηκες, ο τόπος που μεγάλωσες, ο τόπος που διαμένεις, δεν σημαίνει ότι είναι και ο καλύτερος ή ο ομορφότερος του κόσμου...

Όμως τον αγαπάς! Τον αγαπάς γιατί έχεις αναμνήσεις, γιατί εκεί μεγάλωσες, εκεί ωρίμασες, εκεί μεγαλώνουν τα παιδιά σου…
γιατί ο τόπος σου είσαι εσύ ο ίδιος…

Οι συνδημότες σου, οι συμπολίτες σου, οι συγχωριανοί σου, οι γείτονές σου, δεν είναι πάντα οι καλύτεροι του κόσμου, όμως τους σέβεσαι και πορεύεσαι μαζί τους, γιατί ο τόπος και οι πολίτες του είναι ένα κομμάτι.

Κάποιοι άνθρωποι, ίσως λόγω διαφορετικής αντίληψης για τη συμμετοχή στα κοινά, ίσως λόγω της κάποιας εμπειρίας τους, ίσως ακόμα από μια εσωτερική ανάγκη για προσφορά, θέλουν να παλέψουν για τον τόπο τους και τους συμπολίτες τους. Έχουν το όραμα και την ελπίδα ότι ο αγώνας για τα κοινά δεν είναι μάταιος. Θεωρούν πως δεν έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα.

Υπάρχει βέβαια και η άλλη όψη του νομίσματος.

Η ιδιοτέλεια, ο καιροσκοπισμός, η μισαλλοδοξία και πολλά άλλα…

Το γνωρίζεις εξαρχής και δεν γελιέσαι,
ξέρεις ποιος είναι ο στίβος της πολιτικής.

Ξέρεις όμως πολύ καλά ότι απ’ έξω τίποτα δεν αλλάζει.

Φαντάζομαι πως δεν συγκινούν τους πάντες αυτά τα λόγια.

Απευθυνόμαστε σε αυτούς που συγκινούνται, σε αυτούς που προτάσσουν το εμείς και όχι το εγώ, σε αυτούς που επιθυμούν να παλέψουν και να συγκρουστούν, σε αυτούς που νιώθουν ίσοι απέναντι σε ίσους.

Μπροστά σε όλα αυτά, δεν μπορώ να παραβλέψω τα λόγια του Μολιέρου: «Δεν είμαστε υπεύθυνοι μόνο γι’ αυτό που κάνουμε, αλλά και γι’ αυτό που δεν κάνουμε».

Για αυτό παίρνω την ευθύνη που μου αναλογεί ως πολίτης του Άργους και ως δημοκρατικός άνθρωπος.

Δημότες του Δήμου Άργους – Μυκηνών, οι περισσότεροι γνωρίζετε τον υπογράφοντα.

Δεν είμαι όμως εγώ το πρόσωπο που θα κάνει την διαφορά. Οι αγώνες αυτοί δεν είναι ατομικοί, γίνονται από συλλογικότητες, που ως μπροστάρηδες θα αναλάβουν να συμπαρασύρουν μαζί τους ένα πλειοψηφικό ρεύμα που σήμερα ασφυκτιά.

Τα χαρακτηριστικά της δικής μας προσπάθειας διαφέρουν από την υφιστάμενη κατάσταση. Βέβαια κάθε καινούργια πρωτοβουλία το ίδιο ευαγγελίζεται…

Εύλογα συλλογίζεται ο πολίτης ότι όλοι το ίδιο λένε… Αναρωτιέται, γιατί εσείς θα κάνετε κάτι το διαφορετικό; Στο τέλος θα τάξετε… Στο τέλος θα μοιράσετε… Στο τέλος θα βολέψετε… Ελέγξετε μας λοιπόν αρχής γενομένης από σήμερα.

Δεν θα τάξουμε… Δεν θα μοιράσουμε… Δεν θα βολέψουμε…

Εγώ προσωπικά το χρωστάω σε όλους εσάς που τόσα χρόνια με τιμάτε με την εμπιστοσύνη σας, το χρωστάω στα παιδιά μου, αλλά και ο κάθε ένας και η κάθε μία το χρωστά στα δικά του/της τα παιδιά! Επιβάλλεται ωριμότητα πλέον!

Εμείς τον «λαϊκισμό» θα τον πολεμήσουμε με «ρομαντισμό»! Θα πούνε οι «ρομαντικοί» είναι για την αντιπολίτευση! Ίσως! Ίσως και όχι, ίσως έχει φθάσει η ώρα!

Η ομάδα μας, ο συνδυασμός μας, απευθυνόμαστε σε εσάς και δημόσια σας καλούμε να περπατήσουμε μαζί το μονοπάτι των ερχόμενων δημοτικών εκλογών στον Δήμο Άργους - Μυκηνών.

Θεωρούμε πως το πραγματικά υγιές κομμάτι της τοπικής μας κοινωνίας είναι στην συντριπτική του πλειοψηφία εκτός της υπάρχουσας πολιτικής σκηνής, η οποία λυμαίνεται από δημάρχους σουλτάνους που «διαφεντεύουν» την πόλη τους, από αντιδημάρχους «μεγαλοπαράγοντες», από δημοτικούς συμβούλους «κομματάρχες» και από παρατρεχάμενους «ρουσφετολόγους ψηφοθήρες».

Διατρέχοντας τους στόχους της κίνησής μας
τους συνοψίζουμε στους εξής:

  • Να αναδειχθούν τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν σήμερα το Άργος και τους κατοίκους του, χωρίς υπερβολή, αλλά και χωρίς «ωραιοποίηση» της σημερινής πραγματικότητας.

  • Να δοθεί το βήμα ώστε να ακουστεί επιτέλους ξανά η φωνή των κατοίκων και των επαγγελματιών συμπολιτών μας, οι οποίοι αγωνιούν για το μέλλον της πόλης.

  • Να δημιουργηθεί μια πλατιά κοινωνική συμμαχία, με όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της τοπικής μας κοινωνίας. Πάνω από κόμματα και παρατάξεις. Θέτοντας το εμείς, πάνω από το εγώ. Με σκοπό να αξιοποιήσουμε τις ιδέες και τη δημιουργικότητα των πολιτών του Άργους, προκειμένου να διαμορφώσουμε καινοτόμες προτάσεις και να σχεδιάσουμε λύσεις, που θα απαντούν στις σημερινές αλλά και στις μελλοντικές ανάγκες της πόλης.

  • Να υπάρξει μια δυναμική παρέμβαση, με ισχυρή φωνή και παρουσία στα κέντρα λήψης των αποφάσεων και να διεκδικήσουμε αυτά που η πόλη και οι συμπολίτες μας δικαιούνται, αλλά συστηματικά μας αρνούνται όλα αυτά τα χρόνια.

  • Να γίνουν οι Αργείτες και οι Αργείτισσες  ξανά υπερήφανοι για την ταυτότητά τους. Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Για να καταστεί η δημιουργική αναγέννηση του Άργους, κινητήριος δύναμη για την αναπτυξιακή αναγέννηση της Αργολίδας και της Πελοποννήσου.

  • Να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να επιστρέψουν οι Αργείτες και ειδικά οι νέοι στην πόλη τους. Ως επαγγελματίες, επενδύοντας ξανά στην αξία και της ευκαιρίες του Άργους που θα δημιουργήσουμε.

  • Να δοθεί ξανά αξία στις γειτονιές του Άργους και σε όλες της δημοτικές κοινότητες. Κάθε γειτονιά και κάθε κοινότητα θέλουμε να αποκτήσει τη δική της ταυτότητα και να αποτελέσει πόλο έλξης, ανάπτυξης, τουρισμού, πολιτισμού, κ.α. Θέλουμε να λειτουργούν αυτόνομα και να διαθέτει η καθεμιά τις δικές της υποδομές.

Αγαπητή συμπατριώτισσα, αγαπητέ συμπατριώτη, απευθυνόμαστε τόσο σε αυτούς που μας ξέρουν και τους ξέρουμε, όσο και σε αυτούς που δεν μας ξέρουν και δεν τους ξέρουμε, αλλά θέλουν να δοκιμάσουν και να δοκιμαστούν.

Σε αυτούς που έκριναν πως η υπάρχουσα δημοτική αρχή με τον λόγο της και τις πράξεις της τους περιθωριοποίησε, αλλά οι ίδιοι διψούν να αναλάβουν δράση!

Όλους εσάς σας περιμένουμε να έρθετε κοντά μας!

Για εμάς δεν έχει αξία να «πάρουμε» τον Δήμο.
Αξία έχει να «αλλάξουμε» τον Δήμο.

Έλα κι εσύ λοιπόν μαζί μας, έλα να κάνουμε μαζί
τον Δήμο Άργους – Μυκηνών μια Δυνατή Πόλη Ξανά!